Okul kantinlerinde çorba satılacak – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Okul kantinlerinde çorba satılacak

Okul kantinlerinde çorba satılacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Mart 2024 Pazar - 16:08Güncelleme: 3 Mart 2024 Pazar - 16:08
Okul kantinlerinde çorba satılacak

Sağlıklı beslenmeyi teşvik etmek amacıyla okul kantinlerinde haftada bir gün çorba satışı yapılacak. Okullardaki çorba günüyle ilgili afişler de hazırlandığı bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ‘Sağlıklı Besleniyorum’ projesi kapsamında okul kantinlerinde çorba günü ve meyve günü düzenlenecek.

Milliyet’in haberine göre, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından okul kantinlerine yönelik gönderilen resmi yazıyla karar duyuruldu. İlgili yazıda, kayıt belgesi alan gıda işletmelerinde haftanın bir gününde, ‘çorba günü’ için üretilecek çorbanın, üretildiği yerde tüketime sunulması şartıyla satışının yapılmasının uygun görüldüğü kaydedildi.

AFİŞLER HAZIRLANDI

MEB, proje kapsamında öğrencilerin katılımlarını artırmak için okul kantinlerinde asılması için afişler de hazırladı. Afişlerde ‘Çorbam var sıcak tasta, olmam ben hiç hasta’, Mercimek, domates, tarhana, Ne duruyorsun kaşıklasana’, ‘Elma, portakal, muz, haydi, arkadaşlar yemiyor muyuz?’, ‘Sulu sulu meyveler, güç versin vitaminler’ gibi sloganlar yer aldı.

ÖĞRENCİLER BİLİNÇLENDİRİLİYOR

‘Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı’yla öğrencilerin fiziksel aktiviteye teşvik edilmesi, gıda okuryazarlığı konusunda bilinçlendirmesi, gıda güvenliği ve kalitesinin aratılmasının sağlaması, öğrencilerin geleneksel tatlarla buluşturulması, gıda israfının engellenmesi de hedefleniyor.