Öğretmenlik hayalini resim kursuyla gerçekleştirdi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Öğretmenlik hayalini resim kursuyla gerçekleştirdi

Öğretmenlik hayalini resim kursuyla gerçekleştirdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Ocak 2024 Pazartesi - 11:33Güncelleme: 15 Ocak 2024 Pazartesi - 11:33
Öğretmenlik hayalini resim kursuyla gerçekleştirdi

Denizli’nin Çivril ilçesinde el ve ayaklarını kısıtlı kullanabilen 29 yaşındaki Saliha Karaduman, öğretmenlik hayalini Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut’un desteği ile açılan resim kursunda gerçekleştirme fırsatı buldu.

Irgıllı Mahallesi’nde yaşayan, el ve ayak bileklerindeki kasları gelişmeyen polinöropati hastası Saliha Karaduman, hayallerine kavuştu. Afyon Kocatepe Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü mezunu olan, üniversite eğitimi sonrasında ailesinin yanına dönen ve odasında kıyafet tasarımı modelleri çizen Karaduman, sosyal hayata katılmak ve resim yeteneğini öğrencilere aktarmak istedi.

Genç kızın isteğine kayıtsız kalmayan Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut, Saliha’nın formasyon eğitimlerini almasının ardından yaşadığı mahallede öğrenciler için resim kursu açılmasına öncülük etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı proje kapsamında, Irgıllı İlkokulu ve Ortaokulunda öğrenim gören ve resim yeteneği olan yaklaşık 20 öğrenci için okulda resim kursu açıldı. Saliha Karaduman’ı ziyaret eden Akbulut, kurs ve öğrenciler hakkında bilgi aldı.

Kursta eğitim vermekten ve hayaline kavuşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Karaduman, kursun açılmasında verdiği destekten dolayı Kaymakam Akbulut ve idarecilere teşekkür ederek “üniversite eğitimimden sonra en çok yapmak istediğim şeyi yapmam için destek olan, imkan sağlayan başta kaymakamımız olmak üzere tüm idarecilerimize teşekkür ederim. Kurs sayesinde hem kendimi geliştirip hem de yetenekli öğrencilerin yolunu açmaya çalışacağım” dedi.

DENİZLİ (İHA)