Öğretmenlere ve okul çalışanlarına coronavirüs aşısı ne zaman yapılacak? – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Öğretmenlere ve okul çalışanlarına coronavirüs aşısı...

Öğretmenlere ve okul çalışanlarına coronavirüs aşısı ne zaman yapılacak?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Şubat 2021 Cumartesi - 09:36Güncelleme: 6 Şubat 2021 Cumartesi - 09:37
Öğretmenlere ve okul çalışanlarına coronavirüs aşısı ne zaman yapılacak?

Yüz yüze eğitime aşamalı olarak geçilmesi planlanırken, öğretmenler ile okullarda görevli personele coronavirüs aşısı yapılmasıyla ilgili programlama da hazırlanıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerin ikinci öncelikli grupta yer aldığını, aşılama çalışmasının da buna göre olacağını bildirdi.

15 Şubat’ta köy okullarında, 1 Mart’ta da 8 ve 12’nci sınıflarda yüz yüze eğitimin başlayacağının açıklanmasının ardından gözler öğretmenlerin coronavirüs aşı programına çevrildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuyla ilgili “Aşılama bir süreç, okulların açılması ikinci bir süreç. Elbette bu ikisini birleştirmekle ilgili temenniler, beklentiler var. Zaten o yüzden açılacak olan sınıfların öğretmenlerini öncelikle şubat ayı sonuna kadar aşılama planlaması yapalım diye konuştuk. Açılacak olan sınıfların öğretmenleri öncelikli olacak. Geçtiğimiz perşembe günü bu öğretmenlerimizin bilgilerini Sağlık Bakanlığıyla paylaştık. Şimdi o planlama süreci işliyor. Daha sonra da standart prosedür hayata geçecek" açıklamasını yaptı.

Bakan Selçuk, sağlık çalışanları ve yaşlılardan sonra ikinci grupta öncelikli olarak öğretmenlerin de olduğunu anımsatarak, aşılamanın önceki karara uygun bir şekilde sürdüğünü söyledi.

Okuldaki diğer çalışanların aşılanması sürecine ilişkin soru üzerine Selçuk, okulla irtibatı olan herkesin bilgilerinin sınıflar, ilçeler ve iller seviyesinde mobil uygulama üzerinden kayıtlı olduğunu, bunların ailelerinin de mobil uygulamaya dahil edildiğini, aşılama sürecinin de her biriyle ilgili olarak sürdürüleceğini belirtti.