Öğrenciler için “Ateş Böcekleri Yolda” projesi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Öğrenciler için “Ateş Böcekleri Yolda” projesi

Öğrenciler için “Ateş Böcekleri Yolda” projesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Kasım 2022 Pazartesi - 11:54Güncelleme: 14 Kasım 2022 Pazartesi - 11:55
Öğrenciler için “Ateş Böcekleri Yolda” projesi

Denizli’de, sabah erken saatlerde okul yoluna çıkan öğrencileri trafik kazalarından korumak amacıyla jandarma tarafından “Dikkat! Ateş Böcekleri Yolda” projesi uygulamaya konuldu.

İçişleri Bakanlığında “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla yayaların trafikteki önemine dikkat çekilirken, bir başka uygulamayla da sabah güneş doğmadan okula gitmek üzere yola çıkan öğrenciler için adım atıldı.

ÇANTALARA REFLEKTİFLİ KIRMIZI ŞERİT

Bu kapsamda, jandarma tarafından “Dikkat! Ateş Böcekleri Yolda” isimli projeyle çalışmalar gerçekleştiriliyor. Projenin tanıtımı amacıyla ilk uygulama Pamukkale’nin Irlıganlı Mahallesi’nde yapıldı.

Irlıganlı Şehit Piyade Onbaşı Bayram Güzel İlkokulu ve Ortaokulunda öğrenim gören öğrencilerin okul çantalarına, jandarma personeli tarafından reflektifli şerit yapıştırılarak, projenin önemi ve yararlarıyla ilgili bilgilendirmede bulunuldu.

Ayrıca, genel trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapılarak, İl Jandarma Komutanlığına ait “emniyet kemeri simülasyon aracı” ile uygulamalı trafik eğitimi verildi.