Mesleki Eğitim ve İş Birliği Protokolü imzalandı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Mesleki Eğitim ve İş Birliği Protokolü...

Mesleki Eğitim ve İş Birliği Protokolü imzalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Ocak 2024 Çarşamba - 15:00Güncelleme: 24 Ocak 2024 Çarşamba - 15:00
Mesleki Eğitim ve İş Birliği Protokolü imzalandı

Denizli Valiliği, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Denizli Sanayi Odası (DZO) arasında ''Mesleki Eğitim ve İş Birliği Protokolü'' imzalandı.

Vali Ömer Faruk Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, Denizli OSB Başkanvekili Necip Filiz’in de katılımıyla düzenlenen toplantıda, mesleki eğitim ve okullar ile sanayiciler arasındaki iş birliği ele alındı.

Toplantının açılışında konuşan Kasapoğlu, sanayideki nitelikli istihdama ve meslek liseleri ile sanayi kuruluşlarının entegrasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mesleki eğitim modelindeki plansızlığa dikkati çeken Kasapoğlu, ''Yapısal problem mevcut. Milli Eğitim Bakanlığı ile yakın bir tarihte bu konu ile alakalı görüşmeler gerçekleştirerek bir yol haritası oluşturmaya çalıştık. Konuyu sanayici ve milli eğitim cephesinden değerlendirmiş olduk. Ulusal çapta baktığımızda eğitim politikaları ile ilgili sorunlar olduğunu düşünüyoruz. Özellikle meslek lisesi mezunlarının iş gücüne aktarılması konusunda bir plansızlık hakim durumda. Meslek Lisesi mezunlarının hızlı bir şekilde üretim ile buluşturulabilmesi için birtakım teşvikler ortaya konması gerektiği kanaatindeyiz'' dedi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Emin Oğur’un meslek liseleriyle ilgili sunumunun ardından Denizli Valiliği, DSO ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ''Mesleki Eğitim ve İş Birliği Protokolü'' İmzalandı.

İmzalanan protokol ile mesleki eğitim müfredatının sanayicilerin talepleri doğrultusunda güncellenmesine, işletmelerde öğrencilere yönelik işbaşı eğitimlerinin artırılmasına, uluslararası projelere destek verilmesine ve sektörel teknik gezilerin planlanmasına karar verildi.