Mesleki eğitim öğrencileri Almanya’da staj yaptı – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Mesleki eğitim öğrencileri Almanya’da staj yaptı

Mesleki eğitim öğrencileri Almanya’da staj yaptı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Haziran 2017 Pazar - 10:25Güncelleme: 4 Haziran 2017 Pazar - 10:25
Mesleki eğitim öğrencileri Almanya’da staj yaptı

Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Motorlu Araçlar Teknolojisi Bölümü öğrencileri, Avrupa Birliği Erasmus+Programı kapsamında, Almanya’da 14 gün staj yaptı.

Proje kapsamında öğrenciler, Dresden’de Volkswagen Golf otomotiv fabrikası, Trafik Müzesi, Otomotiv Müzesi, Dresden Üniversitesi Araç Güvenliği Araştırma Merkezi ve Berlin’de Mercedes-Benz Otomotiv Müzesi’ni görme fırsatı buldu.

Almanya’nın Dresden kentindeki 14 günlük bu stajdan dönen Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’u ziyaret etti. Okul müdürü İbrahim Ertan Aktaş, müdür yardımcısı Ayhan Yıldırım, öğrenciler ve öğretmenler, “Araç Güvenliği ve Konfor Sistemleri Stajı” proje çalışmaları hakkında Oğuz’a bilgi verdi.

Projeye katılan öğrenci ve öğretmenlerin iş gücü piyasasının zenginleşmesine, gelişmesine ve bütünleşmesine katkı sağlayacağını söyleyen Oğuz, “Öğrenci ve öğretmenlerimiz ile proje ortaklarının yurt dışı işbirliği ve iletişim kabiliyetleri artmıştır. Bu kabiliyetler önümüzdeki zamanlarda farklı kültürel, sosyal ve ticari etkileşimlerin gelişmesine yardımcı olacaktır. Proje sonunda alınan sertifika öğrenci ve öğretmenlerimizin bu konudaki yeterliliğini göstermektedir. İstihdam edilmelerinde uluslararası geçerliliği olan bir belge niteliğindedir” dedi.

Dresden’de gerçekleştirilen projenin koordinatör kurumu Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olup, İzmit Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Konya 100. Yıl Mesleki Eğitim Merkezi de projenin ortakları arasında yer alıyor. İki akış şeklinde gerçekleştirilen proje de staja toplam 15 öğretmen ve 14 öğrenci katıldı. Projenin bütçesi ise 51 bin 662 Avro.