Meslek tanıtım günleri başladı – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Meslek tanıtım günleri başladı

Meslek tanıtım günleri başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Mayıs 2017 Çarşamba - 17:09Güncelleme: 17 Mayıs 2017 Çarşamba - 17:09
Meslek tanıtım günleri başladı

Mesleki eğitimi tanıtmak, ülke kalkınmasındaki önemini anlatmak, geçmişte var olan ancak unutulmaya yüz tutmuş meslekleri hatırlatmak, gelişimini ve teknoloji ile gelinen son noktayı göstermek amacıyla düzenlenen “Geçmişten Günümüze Mesleklerimiz’” tanıtım günleri başladı.

Vali Necati Bilican Mesleki Eğitim Merkezinde düzenlenen tanıtım günleri törenine Vali Ahmet Altıparmak, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve öğrenciler katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları topluluğunun zeybek gösterisinin ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra okul bünyesinde hazırlanan defile ve müzik dinletisi sunuldu.

Törende konuşan Vali Ahmet Altıparmak, mesleki Liselerinin ve mesleki eğitim merkezlerinin önemine değinerek, meslek eğitimi alan öğrencilerin ileride işsiz kalma gibi bir durumu olmadığını söyledi. Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Altıparmak, mesleki eğitim alan öğrenci sayısı ile oluşturulan farkındalığın istihdam yaratmaya yardımcı olduğunu ve işsiz sayısının azalmasına da katkıda bulunacağını sözlerine ekledi.

Vali Altıparmak, konuşmasının ardından beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte açılan stantları gezdi. İki gün sürecek etkinlikte,60’a yakın meslek tanıtılacak.