İşadamı Kuzu, mezun olduğu okula 1.1 milyon lira harcadı – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. İşadamı Kuzu, mezun olduğu okula 1.1...

İşadamı Kuzu, mezun olduğu okula 1.1 milyon lira harcadı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Ekim 2017 Pazartesi - 15:53Güncelleme: 9 Ekim 2017 Pazartesi - 15:53
İşadamı Kuzu, mezun olduğu okula 1.1 milyon lira harcadı

İstanbul’da faaliyet gösteren Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, 46 yıl önce mezun olduğu okula 1 milyon 100 bin lira harcadı. Belediye Başkanı Fethi Akcan, hayırseverin eğitime katkısının devamını fen lisesi ile getireceğini açıkladı.

Çal’ın Hançalar Mahallesi’nde 46 yıl önce yapılan eğitim kurumu, yıllarca ilkokul olarak hizmet verdi. Daha sonra da ortaokula dönüştürüldü. Aradan geçen yarım aşıra yakın zamanda yıpranan, fiziki koşulları kötüleşen okula buradan mezun olan ve halen yaşamını İstanbul’da sürdüren gösteren Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu’nun eli değdi.

Sosyal ve spor tesisleri kazandırılan, bilişim teknolojisi sınıfı oluşturulan, kütüphane ve oyun alanlarına kavuşan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, 1 milyon 100 bin liralık harcamayla adeta küllerinden yeniden doğdu.

OKULUN AÇILIŞI YAPILDI

Yenilenen eğitim kurumu Vali Hasan Karahan, Kaymakam Yusuf Durani Dinç, Belediye Başkanı Fethi Akcan, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci ve vatandaşların katılımıyla açıldı. Vali Karahan, törende yaptığı konuşmada, hayırsevere teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Binamız adeta sıfırlandı. Bir zamanlar Salih Bey’de burada eğitim görmüş. Yıllarca bileğinin hakkı ile okudu ve bugünlere kavuşarak doğduğu topraklara minnet borcunu ödemek adına bu güzel eseri tekrar ihya etti. Örnek olmasını diliyorum. Denizli, hayırseverlikte yarışan bir ilimiz. Eğitimin her işin başı olduğunu biliyoruz. Bizlerin yüzünü ak ediyorlar, Allah’ta onların yüzünü her iki cihanda ak etsin. Sevgili gençlerimiz bu imkânları sonuna kadar kullansınlar ve büyüklerinin yollarında daha üst makamlara gelsinler. Daha güzel bir Türkiye için çalışsınlar inşallah.”

İşadamı Kuzu, mezun olduğu okula 1.1 milyon lira harcadı

YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜNÜ EĞİTİMLE SAĞLAYABİLİRİZ”

Törende konuşan hayırsever Salih Kuzu, “Eğitimde kalite artmalı, çıta yükselmeli. Eğitime hizmeti vatan borcu olarak görüyorum. Vatana yapılacak en büyük hizmet eğitime yapılan katkıdır. İslam coğrafyasından medeniyet öğrenen batının biz bugün medeniyet adına peşine düştük, yetişmeye çalışıyoruz. 2. Dünya Savaşı’nı kaybeden Almanya ve Japonya, eğitimli insanları sayesine toparlandı ve dünya devleri oldu. Biz savaşa girmedik ama onların gerisinde kaldık. Yetişmiş insan gücüne ihtiyacımız var. Bunu da eğitimle başarabiliriz” dedi

AKCAN MÜJDEYİ VERDİ

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ise, Salih Kuzu’nun Çal ilçe merkezine fen lisesi yaptıracağının müjdesini verdi. Akcan, “Başta eğitim olmak üzere sportif ve kültürel çalışmalarımıza her zaman destekte bulunan Salih Kuzu abime hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Yakın da Salih Kuzu Fen Lisesi’nin de temeli atılacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun açılışı yapıldı, bağışta bulunan işadamı Kuzu’ya plaket verildi.

TENİS KORTUNUN AÇILIŞI DA YAPILDI

İşadamı Salih Kuzu’nun 150 bin lira bağışla Çal Belediyesi’ne kazandırdığı tenis kortunun açılışı da yapıldı. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, ilçede tenis sporunun yapılmasına katkı sağlayacak bu tesise bağışından dolayı Kuzu’ya teşekkür etti.

İşadamı Kuzu, mezun olduğu okula 1.1 milyon lira harcadı

KARAHAN’DAN ZİYARETLER

Bu arada Vali Karahan Çal Kaymakamlığı, Çal Belediyesi, Çal Ziraat Odası, Çal Devlet Hastanesi, Çal İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çal İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.