İlahiyat Fakültesi Ürdün’e öğrenci gönderiyor – D20Haber
18.05.2024, Cumartesi
17 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. İlahiyat Fakültesi Ürdün’e öğrenci gönderiyor

İlahiyat Fakültesi Ürdün’e öğrenci gönderiyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Temmuz 2017 Pazartesi - 12:08Güncelleme: 10 Temmuz 2017 Pazartesi - 12:08
İlahiyat Fakültesi Ürdün’e öğrenci gönderiyor

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İlahiyat Fakültesi ile Denizli İlahiyat Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin faaliyet kapsamında, hazırlık sınıfında başarı gösteren 10 öğrenciyi yabancı dil eğitimi için Ürdün’e gönderiyor.

Daha önceki yıllarda PAÜ İlahiyat Fakültesi’ni birinci sırada tercih eden öğrencilere barınma ve burs gibi olanakları sağlayan, dizüstü bilgisayar hediye eden Denizli İlahiyat Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği, şimdi de 10 öğrenciyi yabancı dil eğitimi için Ürdün’e göndermeye hazırlanıyor. Yaklaşık 45 günü kapsayan program ile öğrencilerin Arapçayı daha pratik kullanabilmeleri, gelecekteki akademik çalışmalarında klâsik ve modern Arapça kaynaklar üzerinde çalışmalar yapabilmeleri ve farklı kültürleri tanımaları hedefleniyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersan Öz, henüz dört yıldır eğitim-öğretim veren genç bir fakülte olmalarına rağmen, Türkiye’deki İlahiyat ve İslamî İlimler Fakülteleri arasında önemli bir yere sahip olduklarını söyledi. Türkiye’deki 75 eşdeğer fakülte arasında 20. sırada yer aldıklarına işaret eden Prof. Dr. Öz, bu başarının arkasında başta Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın büyük desteğinin olduğunu ifade etti.

Haberin DevamıReklam




Denizli İlahiyat Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Aygören ise, İlahiyat Fakültesi ile birlikte birçok projede yer almaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. PAÜ İlahiyat Fakültesi’nin ilahiyat fakülteleri içinde tercih sıralamasında ilk 20’de olduğunu kaydeden Aygören, hedeflerinin ilk 10’a girmek olduğunu söyledi.

Aygören, Arapçalarını geliştirmeleri açısından öğrencileri Ürdün’e gönderdiklerini, bu projenin öğrencilerin derslerinde daha başarılı olması için teşvik edici unsur olduğuna inandıklarını sözlerine ekledi.