Hayırseverden 18 derslikli okul – D20Haber
19.05.2024, Pazar
18 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Hayırseverden 18 derslikli okul

Hayırseverden 18 derslikli okul

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Kasım 2017 Pazartesi - 15:10Güncelleme: 6 Kasım 2017 Pazartesi - 15:10
Hayırseverden 18 derslikli okul

Denizli’nin Merkezefendi İlçesi’nde, hayırsever işadamı Süleyman Yağlıca, kendisi ve eşinin ismini taşıyan eğitim kurumu yaptıracak. 18 derslikli Havva-Süleyman Yağlıca Ortaokulu 3,5 milyon liraya mal olacak ve bunun 1,5 milyon lirası hayırsever tarafından karşılanacak.

Merkezefendi’nin Yenişehir Mahallesi’ndeki Hacı Şakir-Meliha Nilüfer Öz Ortaokulu’nun bahçesinde yapılacak okulun temel atma törenine Vali Hasan Karahan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Hayırsever İşadamı Süleyman Yağlıca, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Hasan Karahan, temel atma törenindeki konuşmasında “Güzel bir iş için hafta başında beraberiz. Denizlide birçok açılışa katıldık ama ilk defa bir temel atma törenine şahit oluyoruz. Bu da bizim için ayrı bir anlamlı. İnşallah son olmaz diğer sırada bekleyen hayırseverlerimiz de var. Onlara da arsa teminini sağlayarak okullarımızı tamamlayacağız. Okul konusunda ciddi seviyeleri yakaladık. Türkiye standartlarının oldukça üzerindeyiz. Bundan sonra bize düşen bu hayırlı niyetlerle, güzel amaçlarla yola çıkılan binaların içlerini doldurmak. Öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamak istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki çocuklarımız geleceğimizdir. Süleyman Yağlıca ve ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin DevamıReklam




Vali Karahan, konuşmasının ardından hayırsever İşadamı Süleyman Yağlıca’ya eğitime yaptığı destekten dolayı plaket verdi. Tören, eğitim kurumunun temelinin atılmasıyla sona erdi.

Havva-Süleyman Yağlıca Ortaokulu, zemin artı 2 katlı ve 18 derslikli olacak. oluşacak. Eğitim kurumu 3,5 milyon liraya mal olacak ve bunun 1,5 milyon lirası Yağlıca tarafından karşılanacak.

Bu arada, temel atma töreninden sonra Hacı Şakir-Meliha Nilüfer Öz Ortaokulu’nu ziyaret eden Karahan, sınıfları tek tek gezerek öğrencilerle sohbet etti.