Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması protokolü imzalandı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması...

Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması protokolü imzalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Mart 2022 Salı - 11:14Güncelleme: 8 Mart 2022 Salı - 11:14
Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması protokolü imzalandı

Denizli’de, DENİB ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenecek “Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması”nın protokolü imzalandı.

Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması protokolünün imza töreni Denizli Valiliğinde, Vali Ali Fuat Atik, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Ekici, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu ve DENİB Denetim Kurulu Üyesi Bekir Serdar Mutlubaş’ın katılımıyla yapıldı.

Vali Atik, imza törenindeki konuşmasında, “İlimiz ve Türkiye’nin inovasyon yolculuğunda çocukların ve gençlerin özgün fikirlerinden yararlanmak, çocuklarımızın fikirlerini geliştirip ürüne dönüştürebilecekleri ortamı hazırlayabilecekleri platformların oluşturmak, araştıran bireylerin desteklenmesi ve yetiştirilmesine katkı sağlamak için iş birliği protokolünü imzaladık. Böylesine önem arz eden bir yarışmanın neredeyse geleneksel olarak yapılabilmesi ilimiz ve ülkemiz için büyük önem arz ediyor. Gençlerimizin de bu konularda parlak fikirleri olduğuna inanıyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Ekici ise, İnovatif Fikirler Yarışması ile eğitim süreçlerinde öğrencilere fırsatlar sunulduğunu, kariyer hedefleri oluşturmalarına katkıda bulunulmasının amaçlandığını, aynı zamanda eleştirel düşünme, iletişim, araştırma, problem çözme, karar verme, bilgi teknolojilerini kullanma, programlama becerisi kazandırmanın hedeflendiğini belirtti.

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu da proöjeyi önemsediklerini ifade ederek, “Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün iş birliğinde ilk yarışmamızı 2015 yılında düzenlemiştik. İlkokul, ortaokul, lise öğrenimi gören öğrenci arkadaşlarımıza inovasyon bilincini tesis etmeyi amaçlıyoruz. Fikir aşamasında kalmış projeleri hayata geçirmek istiyoruz. İlimizin ve ülkemizin inovasyon yolculuğunda çocuklarımızın ve gençlerimizin fikirlerini desteklemeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Yarışmaya katılacakların “İhracatı ile Büyüyen Denizli” temalı dijital oyun da geliştirebileceğini de kaydeden Memişoğlu, “Dünya artık giderek dijitalleşmeye başladı ve dijital mecralar çok daha önemli bir yer tutuyor. Teknolojinin sunduğu fırsatlar sayesinde dijital dünya hayatlarımızın daha fazla içinde yer alıyor. Biz de bu düşünceyle, başvuru yapacak ortaokul ve lise kategorisindeki öğrenci arkadaşlarımız için özel bir kategori açtık. Adaylarımız yarışmamıza ilimizin ve ülkemizin ihraç ürünlerinin yer aldığı ihracat temalı dijital oyunlarla da katılım sağlayabilecekler” ifadelerini kullandı.