Engeller kalkıyor melekler buluşuyor – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Engeller kalkıyor melekler buluşuyor

Engeller kalkıyor melekler buluşuyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Nisan 2017 Salı - 17:24Güncelleme: 4 Nisan 2017 Salı - 17:24
Engeller kalkıyor melekler buluşuyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Engelleri Birlikte Aşıyoruz” sloganı ile yola çıkılan “Meleklerle Buluşuyoruz II” projesinde, 2016-2017 döneminin ilk ziyareti gerçekleşti.

Geçen eğitim-öğretim yılında başlatılan uygulama devam ediyor. Bu kapsamda Sarayköy Atatürk Ortaokulu’nun öğrencileri, Merkezefendi İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti.

Projenin bu yılki etkinliklerinin başlaması dolayısıyla düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Fikret Sarısoy, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, spor karşılaşmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri ve madalyaları protokol tarafından verildi.

ATÖLYELERİ GEZDİLER

Bu arada Sarayköy Atatürk Ortaokulu öğrencileri, İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencileri tanıştı. Ardından merkezin çay süzgeci imalatı, dokuma, el sanatları, fason işler, galoş imalatı, hayvan bakıcılığı ve yumurta yetiştiriciliği, mum imalatı, seracılık ve çiçek yetiştiriciliği, takı tasarım ve ambalaj atölyeleri gezildi. Konuk öğrenciler, atölyelerde yapılan işleri deneme fırsatı da buldu.

PROJENİN AMACI

Meleklerle Buluşuyoruz projesiyle yetersizliği olan öğrencilerin bağımsız hareketlerini geliştirerek toplum içerisinde rahat hareket etmelerine yardımcı olmak, kendilerini toplum içerisinde ifade etmelerine imkan vermek, akranları ile arasındaki iletişimi arttırmak ve sosyal paylaşımlarını cesaretlendirmek, normal öğrenciler ile yetersizliği olan öğrenciler arasında olumlu tutum ve davranış geliştirilmesini sağlamak amaçlanıyor