Eğitim İş’ten Bakan Selçuk’un ‘yaz tatili uzun’ açıklamasına destek – D20Haber
03.05.2024, Cuma
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Eğitim İş’ten Bakan Selçuk’un ‘yaz tatili...

Eğitim İş’ten Bakan Selçuk’un ‘yaz tatili uzun’ açıklamasına destek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Ekim 2018 Çarşamba - 12:54Güncelleme: 31 Ekim 2018 Çarşamba - 12:57
Eğitim İş’ten Bakan Selçuk’un ‘yaz tatili uzun’ açıklamasına destek

Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Seçuk’un yaz tatilini uzun olduğu yönündeki açıklamasının doğru bir tespit olduğunu belirtti.

Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, konuyla ilgili açıklamasında, “Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk, daha önce gündeme getirdiği yaz tatilinin uzunluğu konusunda yeni bir açıklama yaptı. Bu açıklama özü itibariye doğru bir tespittir. Ancak burada 3 eğitim dönemi mi olacak, iki dönemlik eğitim daha uzun bir takvime mi yayılacak, bunu iyi değerlendirmek gerekir. Bu kadar uzun tatil birçok gelişmiş ülkede yer almıyor. Bu kadar yoğun ders programı da birçok ülkede yer almıyor. Türkiye'de akademik ve ezberci eğitimin ağırlıkta olduğu bir eğitim söz konusu. bu konuda bir düzenleme yapılması gerekliliği elbette doğrudur” dedi.

Ancak, “öğretmenlerin çok uzun tatil yaptığı” algısı üzerinden bu çalışmaların dillendirilmesinin kesinlikle kabul edilemez olduğunu kaydeden Aydoğan, “Öğretmenler bu tatili bakanlığın takvimine göre yapmaktadır. Hiçbir öğretmen kafasına göre iş yapmıyor. Bu durum itibarsızlaştırma politikasının ürünüdür ve şiddetle reddediyoruz. Bunun yanında Cumhurbaşkanlığı Eğitim Öğretim Politikaları Kurulu, MEB üzerinde bir üst akıl oluşturmakta ve etki oluşturmaktadır. Koltuk vaadiyle oluşturulan bu kuruldan bu ilkeye fayda gelmez. Derhal kapatılmalı ve MEB özgür bırakılmalıdır” ifadelerini kullandı.