Eğitim İş’ten kalıcı yaz saati uygulamasına tepki – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Eğitim İş’ten kalıcı yaz saati uygulamasına...

Eğitim İş’ten kalıcı yaz saati uygulamasına tepki

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Aralık 2023 Salı - 18:19Güncelleme: 12 Aralık 2023 Salı - 18:20
Eğitim İş’ten kalıcı yaz saati uygulamasına tepki

Eğitim İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, kalıcı yaz saati uygulamasını eleştirerek, “Servisle okula gittiği için erken kalkan öğrencilerimiz ilk derslerde uyumaya devam etmektedir. Uyku saatindeki eğitimden başarı beklenemez” dedi.

2016 yılında Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile başlayan ve 2018 yılında kalıcı hale gelen yıl boyunca yaz saati uygulamasına Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan’dan eleştiri geldi. Aydoğan, kalıcı saat uygulamasıyla öğrencilerin okula gidiş ve geliş saatlerinin tehlikeleri beraberinde getirdiğini söyledi.

Servisle okula giden öğrencilerin erken kalktığı için derslerde uyumaya devam ettiğini kaydeden Aydoğan, şunları söyledi:

“Kalıcı saat uygulamasıyla öğrencilerimizin okula gidiş geliş saatleri tehlikeyi beraberinde getirmektedir. Özellikle kış aylarında günün erken saatlerinde okula gitmek zorunda kalan öğrencilerimiz, okul hazırlığı ve ulaşım süresini de düşünürsek, karanlık ve ışıksız sokaklarda güvenlikten yoksun bir şekilde okul yollarına düşmektedir.

İkili eğitim yapan kurumlarda bu problem daha çok hissedilmektedir. Bu durum çocukların eğitim öğretim motivasyonunu düşürmekte, devamsızlıkları artırmakta ve istenilen verimi düşürmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı bu inadından vazgeçmelidir. Eğitim saatlerini yeniden düzenlemeli, okula giriş çıkış saatleri günün aydınlık saatlerine çekilmelidir.

Servisle okula gittiği için çok erken kalkmak zorunda kalan, uykusunu alamamış öğrencilerimiz günün henüz aydınlanmaması nedeniyle uyku mahmurluğunu üzerlerinden atamadıkları için ilk derslerde uyumaya devam etmektedirler. Özellikle ilkokul ve ortaokul öğrencileri bu durumdan daha fazla etkilenmektedir. Uyku saatindeki eğitimden başarı beklenemez.

Eğitim İş olarak yetkilileri göreve çağırıyor, inatlarından vazgeçmeye çağırıyoruz. 21 Aralık Perşembe günü vatandaşlarımızın da desteğiyle basın açıklamamızı yaparak tepkimizi göstereceğiz.”