Aydoğan: Irlıganlı Sağlık Meslek Lisesi taşınmalıdır – D20Haber
03.05.2024, Cuma
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Aydoğan: Irlıganlı Sağlık Meslek Lisesi taşınmalıdır

Aydoğan: Irlıganlı Sağlık Meslek Lisesi taşınmalıdır

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Aralık 2023 Cuma - 09:24Güncelleme: 8 Aralık 2023 Cuma - 09:24
Aydoğan: Irlıganlı Sağlık Meslek Lisesi taşınmalıdır

Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, hastane ve benzeri sağlık kurumlarına uzak bölgedeki Irlıganlı Sağlık Meslek Lisesinin taşınması için Denizli Valiliğine başvuruda bulunduklarını bildirdi.

Eğitim İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, yazılı açıklamasında, Pamukkale ilçesine bağlı Irlıganlı Mahallesi’ndeki Sağlık Meslek Lisesinin (Pamukkale MTAL) kuruluş amaçlarına aykırı olarak eğitim öğretime devam ettiğini öne sürdü.

Sağlık meslek liselerinin eğitim gören öğrencilerin uygulama eğitimleri için bir sağlık kuruluşu ya da hastane yakınında olması gerektiğini belirten Aydoğan, şunları kaydetti:

“Sağlık Meslek Liseleri insan sağlığına yatırım yapılan, bu yönüyle eğitimlerin önemli olduğu hassas bir okuldur. Eğitimde hatayı affetmeyecek bir okul türüdür sağlık meslek liseleri. Yani bu okullara yetenekli ve başarılı öğrencilerimizin kayıt olması, okulun hedefleri doğrultusunda gençlerimizin eğitim görmesi esastır. Sağlık meslek liselerinin hastanelere uzak yerleşkelerde olması bu okullara ilgiyi azaltmakta, akademik başarısı yüksek öğrencilerin bu okulu tercih etmesini zorlaştırmaktadır.

Irlıganlı Mahallesi’ndeki bu okulun öğrencilerinin yüzde 97’si Denizli’den taşımayla gidip gelmektedir. Öğretmenlerinin tamamı Denizli’den gidip gelmektedir. Okulun yöneticileri Denizli’de oturmaktadır. Öğrenci, öğretmen, idareci yıllardır gidip gelirken, bu okulun Irlıganlı Mahallesi’nde olmasını gerektirecek hiçbir somut gereklilik bulunmamaktadır. Bu kadar ekonomik gider, bu ülkenin ekonomik kaybı değil midir? Bu kadar insanın gereksiz yere trafik riski altında kalması bir zulüm değil midir?

Yetkililerimizi ivedilikle bu okulu taşıyıp, bir sağlık kurumu yakınına aktarımını sağlamalarını istiyoruz. Bu konuda Denizli Valiliğine de resmi başvurumuzu yaparak, konu hakkında Sayın valimizi bilgilendirdik. Eğitim-iş olarak bu sorunun takipçisiyiz.”