Denizlili sanayiciler kendi teknik elemanını yetiştirecek – D20Haber
07.05.2024, Salı
12 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Denizlili sanayiciler kendi teknik elemanını yetiştirecek

Denizlili sanayiciler kendi teknik elemanını yetiştirecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Aralık 2017 Çarşamba - 07:53Güncelleme: 6 Aralık 2017 Çarşamba - 07:53
Denizlili sanayiciler kendi teknik elemanını yetiştirecek

Denizlili sanayiciler, kalifiye eleman eksikliğini gidermek için kolları sıvadı. Yapılan girişimler sonucu İl Özel İdaresi 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi özelleştirilerek, Denizli Organize Sanayi Bölge (DOSB) Müdürlüğüne devredilecek. AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, devirle ilgili yazının Denizli’ye ulaştığını bildirdi.

Sanayi kenti Denizli’de en önemli problemlerden birisi farklı iş kollarında ara elemanı eksikliği. Yetişmiş eleman bulamayan ve bu konuda umutlarını mesleki kurslara bağlayan sanayiciler, sonunda kendi elemanlarını yetiştirmeye karar verdi. Bunun için de gerekli hazırlıklar yapıldı ve adımlar atıldı. Ankara’da yapılan temasların olumlu geçmesiyle DOSB içinde bulunan İl Özel İdaresi 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin özelleştirilmesi karara bağlandı.

Denizlili sanayiciler kendi teknik elemanını yetiştirecek

“ZEYBEKCİ DESTEK VERDİ, OKULUN DEVİR YAZISI GELDİ”

Bu konudaki çalışmaları aynı zaman DOSB Başkan vekili olan AK Parti İl Başkanı Necip Filiz başkanlığında Fehamettin Taşkaya, Faruk İnceoğlu, Osman Uğurlu ve Selim Yaymanoğlu’nun görev aldığı bir komisyon yürütüyor. Filiz, D20HABER.COM’a yaptığı açıklamada, sanayi kuruluşlarında çekilen ara elemanı sıkıntısına işaret ederek, bunu aşmak için İl Özel İdaresi 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin özelleştirilmesinin gündeme geldiğini söyledi.

Eğitim kurumunun DOSB’ye geçmesi için yapılan girişimlere Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin destek verdiğini kaydeden Filiz, Milli Eğitim Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasındaki görüşmelerin olumlu sonuçlandığını, okulun devriyle ilgili yazının Denizli’ye ulaştığını belirtti.

Denizlili sanayiciler kendi teknik elemanını yetiştirecek

“MODEL OKUL OLACAK”

Ankara, Bursa, Konya ve Manisa’da benzer uygulamaların olduğuna işaret eden Filiz, “Bu eğitim kurumunun bize geçmesiyle yenilenme yapılacak. Makine, tekstil, mermer ve kimya başta olmak üzere ihtiyaç duyulan bölümler oluşturulacak. GEKA’dan da projeye dayalı destek sağlanacak. Atölyeleri ve eğitim kadrosuyla bu eğitim kurumu model bir okul haline gelecek” dedi.

Halen 466 öğrenciyle tam gün eğitim-öğretim verilen İl Özel İdaresi 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 20 derslik, 4 atölye bulunuyor. Okulda 38 öğretmenin görev yapıyor.