Denizlili öğrenci Mert Kahveciler’in gururlandıran başarısı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Denizlili öğrenci Mert Kahveciler’in gururlandıran başarısı

Denizlili öğrenci Mert Kahveciler’in gururlandıran başarısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Şubat 2022 Pazartesi - 18:17Güncelleme: 22 Şubat 2022 Salı - 13:28
Denizlili öğrenci Mert Kahveciler’in gururlandıran başarısı

Denizli’de, eğitim-öğretim veren TED Denizli Kolejinin ortaokul bölümünden mezun olan Mert Kahveciler, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Robert Kolejine Türkiye birincisi olarak giren Kahveciler, şimdi de dünyanın en saygın üniversiteleri arasında gösterilen Northwestern’e yüzde 90 burslu olarak girmeye hak kazandı.

TED Denizli Kolejinin internet sitesinde yer alan habere göre, Robert Kolejini Türkiye birincisi olarak kazanan Mert Kahveciler’den sevindiren bir haber daha geldi. Kahveciler, dünyanın en iyi 24’üncü, ABD’nin ise 14’üncü üniversitesi olarak gösterilen Northwestern Üniversitesinin Malzeme Bilimi ve Mühendislik Fakültesi bölümüne yüzde 90 bursla girmeye hak kazandı. Northwestern, malzeme bilimi ve mühendisliği eğitiminde dünyanın en iyi 3 üniversitesinden biri olarak gösteriliyor.

“GURURUMUZU VE MUTLULUĞUMUZU TAÇLANDIRDI”

TED Denizli Koleji, Kahveciler’in başarısını “Öğrencimiz Mert Kahveciler, Türkiye birincisi olarak girdiği Robert Koleji’nin ardından, bu kez de dünyanın en saygın üniversitelerinden birini, elde edilmesi zor bir dereceyle kazandı. Zor bir sınavı daha başarıyla verip öğrenim hayatını ABD’de devam edecek olan Mert Kahveciler, gururumuzu ve mutluluğumuzu taçlandırdı. İleride yalnız şehrimiz ya da ülkemiz için değil tüm dünya için de çok önemli işlerin altına imza atacağına canı gönülden inandığımız Mert Kahveciler’i, bu başarısından dolayı tebrik ediyoruz” sözleriyle duyurdu.