Okullarda ders zili çaldı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Okullarda ders zili çaldı

Okullarda ders zili çaldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Eylül 2023 Pazartesi - 12:54Güncelleme: 11 Eylül 2023 Pazartesi - 12:54
Okullarda ders zili çaldı

Denizli’de, 2023-2024 eğitim öğretim yılı Vali Ömer Faruk Coşkun’un ilk ders zilini çalmasıyla başladı.

2023 - 2024 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla düzenlenen tören 19 Mayıs İlkokulunda yapıldı. Programı Vali Ömer Faruk Coşkun, Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hıdır Ayçiçek, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Coşkun, törende yaptığı konuşmada, öğretmen ve öğrencilere başarılı bir eğitim yılı diledi. “Evlatlarımızın geleceğini şekillendiren eğitim sürecinin sadece birey için değil, toplumumuzun geleceği için de büyük bir önem arz ettiği aşikardır” diyen Coşmkun, şöyle devam etti:

COŞKUN: TOPLUMUN GELECEĞİ EĞİTİMLE ŞEKİLLENECEKTİR

“Eğitimle elde edinilen kazanımların öncelikle insanımızın, bir süre sonra da toplumumuzun hayatını ve geleceğini şekillendireceği muhakkaktır. Bu süreçte kendilerini mesleklerine adamış, yarınlarımızı emanet ettiğimiz, sabır ve fedakârlık timsali öğretmenlerimize büyük görev düşmektedir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk de ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır' sözleriyle öğretmenlerimizin ne denli kutsal bir görev yerine getirdiğini vurgulamıştır.”

Öğretmenlere de seslenen Coşkun, “Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü, medeniyet bakımından kalkınmış olması, sizlerin çalışmalarına bağlı olduğu bilinciyle hareket edip öğrencilerinize bu anlayışla yaklaşıp onları geleceğe hazırlayacağınızdan asla şüphem yoktur. Bu açıdan milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımanın, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmanın temel şartının hiç kuşkusuz nitelikli bir eğitim vermekten geçtiğini biliyoruz” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan da, "Bugün başlayan yeni eğitim yılında sorumluluk ve yükümlülüklerimizin farkında olarak var gücümüzle görevimize sarılacağız. Hedefimiz; yarının büyükleri çocuklarımızı daha iyi yetiştirmek olacaktır. Her davranışımızın, çocukların zihninde yer alacağının bilinciyle birlikte çalışacağız" diye konuştu.

DERS ZİLİNİ VALİ ÇALDI

Konuşmaların ardından Vali Coşkun, ilk ders zilini çalarak Denizli'de 2023 - 2024 eğitim öğretim yılını başlattı. Okuldaki sınıfları da tek tek gezen Coşkun, öğrencilerle sohbet ederek, çeşitli hediyeler verdi.

DENİZLİ (İHA)