Adalet Ortaokulunda Rusça dil eğitimi veriliyor – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Adalet Ortaokulunda Rusça dil eğitimi veriliyor

Adalet Ortaokulunda Rusça dil eğitimi veriliyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Şubat 2024 Cuma - 10:25Güncelleme: 16 Şubat 2024 Cuma - 10:26
Adalet Ortaokulunda Rusça dil eğitimi veriliyor

Denizli’nin Merkezefendi ilçesindeki Adalet Ortaokulunda, öğrencilere Rusça dil eğitimi veriliyor. Eğitim kurumunu ziyaret eden Rusya Büyükelçiliği Müsteşarı Aleksandr Sotniçenko, Rusça dil eğitimi alan öğrencilere materyaller hediye etti.

Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından öne çıkan ülke olan Rusya, dünya ticareti ve politikasında söz sahibi olurken, Rusça da tercih edilen diller arasındaki yerini aldı. Merkezefendi Adalet Ortaokulu da Rusça dil eğitimi veren okullardan birisi olarak dikkati çekti.

Denizli’de Rusça dil eğitimi verilen okul olduğunu öğrenen Rusya Büyükelçiliği Müsteşarı, Rusya Kültür ve Bilim Merkezi Başkanı Aleksandr Sotniçenko, kente gelerek Adalet Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Okul öğrencilerinin oluşturduğu koronun seslendirdiği Rus halk şarkısı Katyuşa ve halk dansları ekibinin gösterisiyle karşılanan Sotniçenko, okul müdürü Nesrin Yalçın ve Rusça öğretmeni Soner Pınaraltı’dan bilgi aldı.

1 MİLYON RUS TURİST OLARAK GELDİ”

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Sotniçenko, “Türkiye’de bulunduğum sürede Denizli’ye birçok defa gelme fırsatı buldum. Rus vatandaşları olarak ilinizde bulunan Pamukkale’yi çok beğeniyoruz ve zevkle geziyoruz. Geçen sene 1 milyon Rus turist Pamukkale’yi ziyaret etmiştir. Bunun yanında ilinizde üretilen kaliteli havlu, bornoz ve dokuma ürünleri çok güzel” dedi.

EĞİTİM MATERYALLERİ HEDİYE ETTİ

Rusça derslerde kullanmak üzere eğitim materyallerini öğrencilere dağıtan Sotniçenko, öğrencilerin yoğun ilgisinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, en kısa sürede okulu tekrar ziyaret etme sözünü verdi.