PAÜ ile İŞKUR arasında öğrenci stajı için iş birliği protokolü imzalandı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ ile İŞKUR arasında öğrenci stajı...

PAÜ ile İŞKUR arasında öğrenci stajı için iş birliği protokolü imzalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Nisan 2022 Salı - 18:41Güncelleme: 12 Nisan 2022 Salı - 18:41
PAÜ ile İŞKUR arasında öğrenci stajı için iş birliği protokolü imzalandı

Pamukkale Üniversitesi ile (PAÜ) ile İŞKUR arasında, öğrencilerin stajı konusunda iş birliği protokolü imzalandı.

PAÜ ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında, isteğe bağlı stajın olduğu bölümlerde öğrenim gören öğrencilere staj yeri bulunmasına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı. Öğrencilerin, mezuniyet sonrası işe giriş ve istihdam imkanlarının geliştirilmesine katkı koymayı amaçlayan protokolün imzaları, Rektör Prof Dr Ahmet Kutluhan ve İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık tarafından atıldı.

İş birliği protokolü kapsamında, öğrencilerin isteğe bağlı stajlarında aldıkları eğitim ve mesleki hedeflerine yönelik uygun firmanın belirlenmesinde, öğrenci ile firmanın bir araya gelmesinde Denizli İŞKUR aktif rol alacak. Teorik bilgileri ve mesleki yeterliliklerini pekiştirmeye yönelik bir iş tecrübesi de olacak stajlar ile öğrenciler, aynı zamanda kamu ve özel sektörde işleyiş ve organizasyon şeması gibi esasları tanıma fırsatı bulacak. Çalışma alanlarını seçerken ihtiyaç duyacakları ön bilgiye de bu stajlar aracılığıyla sahip olacak.

İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, imza törenindeki konuşmasında, Denizli’de öğrencilerin staj taleplerine cevap verebilecek ölçekte 10 bine yakın iş yeri ve firma bulunduğunu, Pamukkale Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler için bu sayının büyük bir avantaj olduğunu söyledi.

PAÜ Rektörü Prof Dr Ahmet Kutluhan da isteğe bağlı staj konusunun çok önemli bir konu olduğunu belirterek, staj yapmanın öğrencilere istihdam konusunda yarar sağlayacağını, üniversite olarak hızla uygulamalı eğitim sistemine geçtiklerini, bu protokollerin de bunun işaretlerinden olduğunu kaydetti.