Öğrenciye 15 liraya yemek – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Öğrenciye 15 liraya yemek

Öğrenciye 15 liraya yemek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Ocak 2024 Salı - 14:41Güncelleme: 9 Ocak 2024 Salı - 14:41
Öğrenciye 15 liraya yemek

Denizli’deki Pamukkale Üniversitesinde (PAÜ), yemekhanenin yeniden düzenlenip kapasitesinin artırılmasının ardından öğrencilere 15 liraya yemek hizmeti veriliyor.

PAÜ Rektörü Prof Dr Ahmet Kutluhan, kampüs içindeki yemekhanede incelemelerde bulundu. Kutluhan, yemek hizmetiyle ilgili açıklamasında, dışarıdan yemek alımına son verdiklerini, yaptıkları düzenlemelerin ardından 10 gün önce yemekhane mutfağının yeniden faaliyete geçirildiğini söyledi.

Akköy’deki bir meslek lisesinden yemeğimizi aldıklarını, üniversite yemekhanesini yeniden düzenleyip hizmete sunduklarını anlatan Kutluhan, öğrenci sayısının 4 bin ile 4 bin 500 arası olacağını düşündüklerini, ancak 6 ile 8 bin kişinin yemek yiyebileceğini hesap ederek yola çıktıklarını belirtti.

Yemekhanede 23'ü aşçı olmak üzere toplam 93 personelin, 2 öğün yemek çıkardığını ifade eden Kutluhan, "Yaşamış olduğumuz pandemi ve depremler bize büyük kurumların kendi yemeğini kendinin yapmasının önemini gösterdi. İnşallah Denizli'de böyle bir deprem yaşanmaz ama dünyanın binbir hali var. Bizim önceliğimiz öğrencimize kaliteli ve ucuz yemek çıkarmak" dedi.

Yemekhaneden öğrenciler öğün başına 15 lira ödeyerek yararlanabildiğini bildiren Kutluhan, “Öğrencilerimize kaliteli ve ucuz yemeği sunmak, üniversitemizdeki personeli de değerlendirmek istiyoruz. Bizim üniversitemizde aşçılarımız vardı, onlar değişik yerlerde değerlendirilmişti. Onları da değerlendirmek ve öğrencilerimizi daha da mutlu etmek için bu yemekhaneyi tekrar düzenlemiş olduk” diye konuştu..

PAÜ Yemekhanesi’nde kurulan bant sistemi sayesinde 1 dakikada 22 öğrenci yemek alabiliyor.