Öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti

Öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Temmuz 2023 Perşembe - 09:45Güncelleme: 6 Temmuz 2023 Perşembe - 09:46
Öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında başarı gösteren öğrencilere tercihlerinde yardımcı olmak üzere il genelinde 279 tercih birimi oluşturdu.

LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından, tercih süreci 3 Temmuz’da başladı. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tercih sürecinde öğrencilere yardımcı olmak üzere, kent merkezi ve ilçelerde 279 tercih danışmanlığı birimi kurdu.

Denizli İl Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Ekici, Merkezefendi Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Merkezefendi Hayırseverler Ortaokulu, Pamukkale Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Pamukkale İncilipınar Şehit Burhan Acar İmam Hatip Ortaokulunda oluşturulan tercih birimlerini ziyaret ederek, görevlilerden bilgi aldı.

Eğitimin her kademesinde öğrenciler ile velilere yardımcı olduklarını belirten Ekici, “Birimlerde görevli alanında uzman psikolojik danışman/rehber öğretmenlerimiz, öğrencilerimizle yaptığı görüşme neticesinde onların ilgi, istek ve kabiliyetleri doğrultusunda ortaöğretim okullarına tercihlerinde danışmanlık yapıyorlar. Biz eğitim yöneticileri olarak geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatlarında mutlu oldukları okullarda eğitim alarak sevdikleri meslekleri yapmaları için çalışıyoruz. Tercih danışmanlığı birimlerimizde, öğrenci ve velilerimiz çok yönlü bilgilendiriliyor. Mesleki eğitim merkezleri, meslek liseleri, fen ve anadolu liselerini detaylı tanıtılıyor” dedi.

LGS adaylarına tercih için tanınan süre 19 Temmuz’da sona erecek.