Öğrencilere sağlıklı beslenme eğitimi veriliyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Öğrencilere sağlıklı beslenme eğitimi veriliyor

Öğrencilere sağlıklı beslenme eğitimi veriliyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Ekim 2022 Pazartesi - 16:43Güncelleme: 17 Ekim 2022 Pazartesi - 16:44
Öğrencilere sağlıklı beslenme eğitimi veriliyor

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, öğrenciler obezite konusunda bilgilendirilirken, sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda da eğitim veriliyor.

Pamukkale İlçe Sağlık Müdürlüğü, çocukları obezite, fiziksel aktivite, dengeli ve düzenli beslenme konularında bilgilendirmek üzere ilkokullarda eğitim çalışması başlattı. Bu çalışmayla 5 bin dolayında ilkokul üçüncü sınıf öğrencisine ulaşılacak.

Diyetisyen Şerife Özkan, okullardaki eğitim çalışmasıyla ilgili olarak verdiği bilgide, çocukların büyüme ve gelişmelerini sağlayabilmek, bağışıklık sistemini güçlü tutmak için yeterli ve dengeli beslenmelerinin sağlanması gerektiğini belirtti

Çocukların okulla birlikte beslenme konusunda değişim içine girdiğine işaret eden Özkan, “Okul çağı döneminde sağlıklı beslenme, çeşitli besinlerin gün içerisinde yeterli ve dengeli şekilde tüketilmesi ile sağlanır. Ailesinden ayrılıp okulla birlikte dış dünyaya açılan çocuk beslenme alışkanlıkları ve çeşitleri konusunda da gelişim ve değişim içerisindedir. Besin seçimlerinde özellikle üçüncü sınıfla birlikte ailenin etkisi azalırken, çevre faktörlerin etkisi önem kazanmaya başlar. İşte tam bu noktada çocuklara sağlıklı beslenme eğitimi vererek beslenme alışkanlığının önemini anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

Çocuklara kahvaltı yapma alışkanlığının kazandırılmasının önemini vurgulayan Özkan, “Çocuklar güne sağlıklı başlamak, öğrenmek, öğrendiklerini kolayca hatırlamak ve çabucak yorulmamak için mutlaka kahvaltı yapmalılardır. Temel besinler süt-süt ürünleri, et-yumurta-kuru baklagiller, sebze-meyve ve tahıllar mutlaka tüketilmelidir. Ebeveynler tarafından beslenme çantaları 4 temel besin grubu dikkate alarak hazırlanmalıdır. Çocuklara açıkta satılan besinleri yemek yerine sağlıklı öğünler sunulmalıdır” önerisinde bulundu.