Telafi eğitimiyle lise diploması aldılar – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Telafi eğitimiyle lise diploması aldılar

Telafi eğitimiyle lise diploması aldılar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Haziran 2023 Cuma - 12:14Güncelleme: 16 Haziran 2023 Cuma - 12:14
Telafi eğitimiyle lise diploması aldılar

Denizli’de, çeşitli nedenlerle liseye gidemeyen meslek sahipleri, telafi eğitimiyle bu eğitimi tamamlayıp diploma aldı. Kiminin çocuklarıyla, kiminin torunlarıyla katıldığı törende duygu yüklü anlar yaşandı.

Denizli Vali Necati Bilican Mesleki Eğitim Merkezinde alışılmışın dışında mezuniyet töreni düzenlendi. Geçmiş yıllarda ustalık belgesi alan, fakat lise diploması olmayan meslek sahipleri için telafi eğitim programı düzenledi.

Programa 110 kişi başvurdu. Yaş ortalaması 40 olan programı 88 kişi başarıyla tamamlayarak lise diploması almaya hak kazandı. Eğitim döneminin tamamlanmasının ardından mezuniyet töreni düzenlendi. İlginç manzaraların oluştuğu törende diploma alan ustaların hayat hikayeleri davetlileri duygulandırdı.

 

50 YIL SONRA LİSE DİPLOMASI

Yarım asır sonra gelen diplomayı torunuyla birlikte alan 63 yaşındaki Cemal Gürsel Özdemir, “50 yıl önce ortaokuldan mezun oldum. Müdür Bey sağ olsun bizleri bu programa dahil etti. Öğretmenlerimiz bizlere çok iyi ilgilendi. Birebir, yüzyüze ve internet üzerinde kalan dersler alarak bugün diploma almaya hak kazandık. Mezun olduk, çok sevinçliyiz. Artık ben de bir lise mezunu oldum. Çok mutluyum, çok teşekkür ediyorum. Bu programda emeği geçen bütün hocalarıma ellerinden öpüyorum. Saygılar sunuyorum” dedi.

“EŞİMLE BİRLİKTE BAŞARDIK, TAHSİLİME DEVAM EDECEĞİM”

Kendisine böbreğini veren eşiyle törene katılan 51 yaşındaki Hayrullah Tekin de, “Bundan 2 yıl önce böbreklerim iflas etti. Böbrek hastası oldum, diyalize başladım. Eşim, ‘Belki oluyorsa, tutuyorsa; ben seni tekrar hayata döndürmek istiyorum, sana böbreğimin bir tanesini vermek istiyorum’ dedi. Nakil olmak için Antalya’ya gittik, orada naklimizi olduk iyileştik. Ondan sonra hayallerimize başladık. Bizim hayallerimizde okumak vardı, tahsil vardı. Bu eksikliğimiz de tamamlamak için bu mücadeleyi verdik ve de şu an mezun olduk, bu güzelliği yaşadık, yaşattılar. Ama bunda en büyük destek eşim ve çocuklarım oldu. Üniversiteye devam etmek, üniversite mezunu olarak hayatımı sürdürmek istiyorum. Ancak çocuk olsam bu kadar mutlu olurdum” diye konuştu.

Babasının diploma sevincine ortak olan Rabia Tekin ise duygularını “Bugün babamız diploma sahibi oluyor. Çok mutluyuz, gururluyuz. Daha doğrusu yaşı ilerledi, bir rahatsızlık geçirdi. Okuma hevesi içinde kalmıştı. Bu şekilde tamamladık, çok mutluyuz. Zor süreçler atlattık. Bugün bu konuya girmekten ziyade babamın bugünü kutlamayı istiyorum. Tekrardan hayata başladı, burası sayesinde tekrardan kendini buldu. Babamın yanındayız, her zaman olduğumuz gibi bugün de onunla birlikte olmaktan çok mutluyuz” sözleriyle dile getirdi.

ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRECEK

Telafi programını birincilikle tamamlayan Mustafa Deniz de, “Yaklaşık 34-35 yıl kadar önce ortaokul diplomasını aldık. Aradan yıllar geçti, 4 yıl çıraklık eğitime gittim, 3 yıl kalfalık eğitimini aldıktan sonra ustalık belgesini kazandık. Yıllar sonra devletimiz bize böyle bir imkan tanıdı. Mesleki eğitim programı adı altında belirli derslerimizi verdik, sınavlarda başarılı olduk. Lise diplomamı aldım. Hafta sonu üniversite sınavlarına gireceğiz, inşallah başarılı oluruz” ifadelerini kullandı.

EKİCİ: ÇOCUKLARIYLA, TORUNLARIYLA BİRLİKTE DİPLOMALARINA KAVUŞTULAR

Telafi programını başarıyla tamamlayan ustaları kutlayan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Ekici de eğitime farklı yaş gruplarından katılımlar olduğunu kaydederek, “Bugün mesleki eğitimde bizim için çok önemli, güzel bir gün. Diploma telafi programı yapıyoruz. Ustalık belgesine sahip olan ama lise diplomasına sahip olmayan 60-70 yaşına kadar her yaştan bugün öğrencilerimiz vardı. 88 öğrencimize bugün lise diploması ile buluşturduk. Öğrencilerimiz aileleriyle, çocuklarıyla, torunlarıyla beraber bugün lise diplomasına kavuştular. Mesleki eğitimde gelinen noktada bu hizmetlerimiz artarak devam ediyor” dedi.

DENİZLİ (İHA)