Eğitim Bir-Sen’den başarı belgesi dağıtımı tepkisi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Eğitim Bir-Sen’den başarı belgesi dağıtımı tepkisi

Eğitim Bir-Sen’den başarı belgesi dağıtımı tepkisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Eylül 2023 Perşembe - 13:33Güncelleme: 21 Eylül 2023 Perşembe - 13:34
Eğitim Bir-Sen’den başarı belgesi dağıtımı tepkisi

Eğitim-Bir-Sen Denizli 1 Nolu Şube Feyzullah Öselmiş, Acıpayam’da hiçbir kriter belirlenmeden ulufe gibi başarı belgesi dağıtıldığını, bunun da eğitim çalışanlarını huzursuz ettiğini bildirdi.

Eğitim-Bir-Sen Denizli 1 Nolu Şube Feyzullah Öselmiş, yazılı açıklamasında, Acıpayam’da Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı personellere verilen başarı belgelerinin çalışma barışını bozduğunu, hiçbir kriter belirlenmeden ve ulufe şeklinde verilen başarı belgelerinden dolayı eğitim camiasının rahatsız olduğunu ifade etti.

Acıpayam’da geçmiş yıllarda da başarı belgeleriyle ilgili keyfi uygulamalar olduğunu, konuyu bir kez daha gündeme getirdiklerini belirten Öselmiş, şunları kaydetti:

“Önce İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman İzgi, sonrasında da Acıpayam Kaymakamı Sayın Mustafa Gürbüz’le başarı belgelerinin alanda oluşturduğu rahatsızlığı görüştük. Yaklaşık 900 personelin görev yaptığı Acıpayam’da, kriteri belli olmayan ve gizli saklı verilen başarı belgelerinin çalışanlar arasında çalışma barışını ciddi derecede bozduğunu, diğer çalışanlar üzerinde de teşvik edici olması gerekirken rahatsız edici bir boyuta ulaştığını, eğitimin her kademesinde özveriyle görev yapan eğitim çalışanlarımızın hakkıyla almış oldukları başarı belgelerinin idarenin keyfiyetiyle dağıtılan yüzlerce başarı belgesinin gölgesinde kaldığını aktardık.

Kriteri belli olmayan başarı belgelerinin verilmesini birkaç örnekle açıklamak gerekirse; bir okulda görev yapan müdür ve üç müdür yardımcısından sadece bir müdür yardımcısına belge verilmesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan üç şube müdüründen ikisine belge verilirken kasıtlı olarak birine belge verilmemesi, öğretmenler arasında da kime ne için verildiğinin belirsizliği, ödül alanların gizli tutulması, belge alanların İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne çağırılarak belgelerinin gizlice verilmesi, ‘sakın kimse duymasın’ şeklinde uyarılar yapılması iyi niyet olmadığını gösteriyor, eğitim çalışanlarını huzursuz ediyor.

Yine, ödül verilen eğitim çalışanıyla ilgili okul idarecilerinin ve diğer çalışanların konudan bilgilerinin olmamasını, neyin gizlendiğini, kimin ne amaçla taltif edildiğini ve ne gibi bir hesabın içinde olunduğunu eğitimcilerimiz gibi bizde merak ediyor, eğitimcilerimizin içine düşürüldüğü bu durumu çok vahim olarak görüyoruz.

Eğitimcilerimizin sorunu bizim öncelikli konumuzdur. Takipçisi olacağız, Denizli Valimiz Sayın Ömer Faruk Coşkun ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Emre Çalışkan ile görüşüp, Milli Eğitim çalışanlarının içine düşürüldüğü bu durumun açıklığa kavuşması ve tekrar yaşanmaması için elimizden geleni yapacağımızın, sessiz kalmayacağımızın bilinmesini isteriz.”