24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Kasım 2023 Cuma - 15:53Güncelleme: 24 Kasım 2023 Cuma - 15:53
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Denizli’de, 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Millet Mekteplerinin açılış ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarih olan 24 Kasım, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Kentteki kutlamalar, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan ve protokol tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.

Daha sonra Çalışkan, beraberindeki öğretmenler ile birlikte Vali Ömer Faruk Coşkun ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı ise Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Vali Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Merkezefendi Kaymakamı Abdullah Demir, daire müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından günün önemini belirten konuşmalar yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan, “Öğretmenlik, ömür boyu süren bir öğrenciliktir. Her yeni nesille birlikte umutlar, hayaller ve başarıları da yenilenir. Öğretmenlik bir hayata tanıklık etmektir. Bir çocuğun yürüdüğü yolların taşlarını tek tek döşemektir. Bir ömrün sorumluluğunu omuzlarında ve kalbinde taşımaktır. Bu nedenle çok kutsaldır” dedi.

Adaylığı kaldırılan öğretmenlerin yemin etmesi, öğretmenlerden oluşan koronun konser vermesi ve halk oyunları gösterisiyle devam eden kutlama töreni; ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin, emekli olan öğretmenlere de hizmet şeref belgesi verilmesiyle sona erdi.