19 ilçede 70 okulda danışmanlık hizmeti – D20Haber
18.05.2024, Cumartesi
18 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. 19 ilçede 70 okulda danışmanlık hizmeti

19 ilçede 70 okulda danışmanlık hizmeti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Haziran 2018 Cuma - 14:38Güncelleme: 29 Haziran 2018 Cuma - 14:38
19 ilçede 70 okulda danışmanlık hizmeti

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü, sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarını tercihlerde yardımcı olmak üzere 19 ilçedeki 70 okulda danışmanlık hizmeti verecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, yaptığı açıklamada, merkezi sınavla öğrenci alan eğitim kurumlarının tercih dönemi başlamak üzere olduğunu, bu nedenle öğrenciler ve ailelerini tercih heyecanı sardığını belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tercih döneminde rehberlik hizmeti sunduklarını kaydeden Oğuz, “Bundan önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda ‘tercih danışmanlık masaları’ oluşturuluyor. Alanında uzman rehber öğretmenlerce, sınavlara giren öğrencilere ile onların velilerine ücretsiz tercih danışmanlık hizmeti verilecek” dedi.

Haberin DevamıReklam




Tercih yapacak öğrenciler için, 19 ilçede 70 okul ve kurumda kurulacak bürolarda 2-13Temmuz tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti sunulacağını ifade eden Oğuz, “Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, öğrencilerimizin isabetli tercihler yaparak gelecekleri ile ilgili en doğru kararı vermeleri hususunu çok önemsiyoruz. Tercih sürecinde de öğrencilerimizin bu konuda uzman personelimiz tarafından danışmanlık desteğini alabilmeleri için gerekli tüm tedbirleri aldık. Geleceğimiz olan öğrencilerimizin eğitim hayatları sürecinde ortaya koydukları çabanın karşılığını alabilmeleri için tercih sürecinde de onların yanında olduğumuzu bildirmek istiyorum” diye konuştu.