Denizli’de, bu yaz döneminde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce açılan ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurslarından 10 bin 507 öğrencinin yararlandığı açıklandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, öğrencilerin başarılarını artırmak ve sınavlara hazırlamak üzere 2014 yılından bu yana açılan ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurslarının verildiği eğitim kurumlarından birisi olan Sevil Kaynak Ortaokulu’nu ziyaret etti.
Oğuz, burada yaptığı açıklamada, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında il genelinde açılan destekleme ve yetiştirme kurslarından 55 bin dolayında öğrencinin yararlandığını, yaz döneminde ise 147 merkezde düzenlenen kurslara 10 bin 507 öğrencinin katıldığını belirtti,
Bu arada Sevil Kaynak Ortaokulu’nun yükselen başarı grafiğine de dikkat çeken Oğuz, geçen yıl 22 öğrenci fen liselerine girmeye hak kazanırken, bu yıl sayının 33’e yükseldiğini söyleyerek, öğretmenleri kutladı.
Sınıflara girerek öğrencilerle birlikte ders işleyen Oğuz, Sevil Kaynak Ortaokulu’nun 2017 TEOG’da gurur kaynağı olan ve tüm soruları tam yaparak Galatasaray Lisesi’ni kazanan Kübra Sarıkaplan’ı kutladı ve başarılı öğrenciye çeyrek altın hediye etti.
Okullaşma ile ilgili de bilgi veren Oğuz, il genelinde yapımı devam eden 55 okul inşaatının 27’sini tamamlandığını, yeni eğitim-öğretim yılında tam gün eğitime geçmeyen 12 okul kalacağını, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı itibari ile de il genelinde tüm okullarımızda tam gün eğitime geçmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.