1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Denizli Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde deprem tatbikatı yapıldı.
Tatbikata AFAD ekibi, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler, UMKE, sağlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan MEB Arama Kurtarma (AKUB), öğretmen ve öğrenciler katıldı.

6,5 şiddetindeki simüle edildiği tatbikatta ilk sirenle birlikte bulundukları alanda çök, kapan, tutun yapan öğretmen ve öğrenciler, ikinci sirende ise tahliye planına uygun şekilde okuldan çıktı. 407 kişinin okulu tahliye etmesi 44 saniye sürerken, senaryo gereği yaralanan bir öğrenci ise ekipler tarafından tahliye edildi.
Tatbikatın ardından itfaiye ekipleri tarafından yangınlara karşı önlem ve yangına ilk müdahale eğitimi verildi. Yanan bir tüpün öğrenciler tarafından söndürülme eğitiminin ardından tatbikat tamamlandı.

DENİZLİ (İHA)