Pandemi döneminde yapılmayan güçlendirme çalışması okullar açılınca başlatıldı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Pandemi döneminde yapılmayan güçlendirme çalışması okullar...

Pandemi döneminde yapılmayan güçlendirme çalışması okullar açılınca başlatıldı

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 16 Eylül 2021 Perşembe - 08:00Güncelleme: 16 Eylül 2021 Perşembe - 11:17
Pandemi döneminde yapılmayan güçlendirme çalışması okullar açılınca başlatıldı

Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki Türk Eğitim Vakfı (TEV) Anadolu Lisesi’nde güçlendirme çalışması başlatıldı. Okulların pandemi nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır eğitim-öğretime kapalı olduğu dönemde yapılmayan çalışmanın, yüz yüze eğitimin yeniden başladığı sürece denk getirilmesi velilerin tepkisini çekti. Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, konuyla ilgili “Hoşnut değiliz ama ihale süreci nedeniyle böyle bir zorunluluk ortaya çıktı” bilgisini verdi.

Coronavirüs salgını, tüm dünya gibi Türkiye’yi de kasıp kavurdu. Pandeminin etkilemediği alan kalmazken, yüz yüze eğitim de yaklaşık 1,5 yıldır yapılamadı. Aşı çalışmalarının belli bir noktaya ulaşmasının ardından da yüz yüze eğitimin yeniden başlaması kararı alındı. Bu kapsamda ilkokul, ortaokul ve liselerde 2021-2022 eğitim-öğretim yılı 6 Eylül’de başladı.

OKULLAR AÇILDI, GÜÇLENDİRME ÇALIŞMASI BAŞLADI

Ancak, okulların yeniden açıldığı dönemde Zeytinköy Mahallesi’ndeki TEV Anadolu Lisesi öğrencileri ile öğretmenleri, “eğitim-öğretime başka bir eğitim kurumunda devam edecekleri” kararıyla şaşkına döndü. Kararda özetle “Okulumuz güçlendirme çalışmaları süresince Yaşar-Saniye Gemici Anadolu Lisesinde hizmet verecektir” denildi ve bu karar eğitim kurumunun kapısına asıldı.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Alınan karar gereğince, okulun öğrencileri ve öğretmenleri öğleci olarak Kervansaray Mahallesi’ndeki Yaşar-Saniye Gemici Anadolu Lisesine alındı. Okulun boşaltılmasının ardından da TEV Anadolu Lisesinde güçlendirme çalışmaları start aldı.

İKİ OKULUN 1.457 ÖĞRENCİSİ VAR

İkili eğitim-öğretim uygulamasıyla Yaşar-Saniye Gemici Anadolu Lisesinde 732 öğrenci sabahçı olarak okula alınıyor. TEV Anadolu Lisesi’nin 725 öğrencisi de öğleci olarak eğitim-öğretim görüyor. Bu da sabahçı öğrencilerin henüz hava aydınlanmadan yollara düşmesine, öğleci öğrencilerin de akşam havanın karardığı saatlerde evlerine dönmesine yol açıyor. Bu duruma veliler, “Pandemi dönemindeki 1,5 yılda neredeydiniz?” sözleriyle tepki gösterdi.

Bu arada, TEV Anadolu Lisesinde 53, Yaşar-Saniye Gemici Anadolu Lisesinde 57 öğretmen görev yapıyor.

EKİCİ: İHALE SÜRECİ ZAMAN ALDI

TEV Anadolu Lisesinde okulların açıldığı dönemde başlayan güçlendirme çalışmasıyla ilgili görüştüğümüz İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, bu tür çalışmaların bir program dahilinde yapıldığını, ihale süreci tamamlandığında da çalışmanın başlatıldığını belirtti.

Velilerden ve öğrencilerden sabırlı olmalarını isteyen Ekici, “Hoşnut değiliz ama ihale süreci nedeniyle böyle bir zorunluluk ortaya çıktı. Yaşar-Saniye Gemici Anadolu Lisesi, ikili eğitimi kaldıracak yeterli altyapıya sahip. Herhangi bir sıkıntı yok. Salgınla ilgili gerekli tedbirleri de eksiksiz alıyoruz” ifadelerini kullandı.