PAÜ Senatosu, yüz yüze eğitimde uygulanacak kararları açıkladı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ Senatosu, yüz yüze eğitimde uygulanacak...

PAÜ Senatosu, yüz yüze eğitimde uygulanacak kararları açıkladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Eylül 2021 Çarşamba - 10:19Güncelleme: 15 Eylül 2021 Çarşamba - 10:30
PAÜ Senatosu, yüz yüze eğitimde uygulanacak kararları açıkladı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Senatosu, pandemi nedeniyle 2021-2022 Akademik Yılı’nda uygulanacak önlemleri içeren bir dizi karar aldı.

PAÜ Senatosu, uzun bir aradan sonra ilk kez yüz yüze toplandı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Rektör Prof Dr Ahmet Kutluhan, rektör yardımcıları Prof Dr Necip Atar ve Prof Dr İbrahim Kısaç, PAÜ Genel Sekreteri Prof Dr Mehmet Çiçek, senato üyeleri ve daire başkanları katıldı.

“HES KODU İŞLENDİ”

Rektör Kutluhan, toplantının açılışındaki konuşmasında, pandemi önlemleri kapsamında öğrencilerin HES kodlarının pusulada eşleştirildiğini, böylece durumu riskli olan öğrencilerin binaya girişlerinin önüne geçilmiş olacağını belirtti.

YEMEK SAATLERİ UZATILDI

Yemekhanede yoğunluğun önlenmesi için hizmet saatinin genişletildiğini kaydeden Kutluhan, “Öğrenci sayısı fazla olan fakültelerin mesai ve ders saatlerindeki farklılık, ulaşım ve benzeri nedenlerle yemekhanede yaşanabilecek yoğunluğu en aza indirmek önem arz etmektedir. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız ile yaptığımız toplantı sonucunda, öğle yemeği saatlerinin 11.30 ile 14.30 aralığında genişletilmesini uygun gördük. Yine yemekhane girişinde de HES kodu uygulaması devam edecek” dedi.

“BU ŞARTLARI İLK KEZ YAŞIYORUZ”

Pandemiyle mücadelede kararların uygulanmasının önemini vurgulayan Kutluhan, “Olağanüstü şartlardan geçiyoruz. Bazıları bunu olağan bir durum olarak görüyor. Orada bir yanılgımız var. Bu şartlarda, elimizden geleni yapmak ve yüz yüze eğitimi devam ettirmek istiyoruz. Bu konuda herkes görev alacak. Dekanlıklarımıza da büyük yük düşmektedir. Aksama yaşanan yerlerde en kısa sürede çözüm önerileri getirerek sorunu çözmeliyiz. Bu şartları ilk kez yaşıyoruz. Yaşanabilecek sorunları şu aşamada ancak hayal edebiliyor ve ona göre çözümler üretiyoruz” diye konuştu.

PCR TESTİ VE İLK MÜDAHALE MEDİKO BİNASINDA YAPILABİLECEK

Yüz yüze eğitimin devam edebilmesi için alınan kararların sağlıklı bir şekilde uygulanabilmesinde ilk birkaç haftanın önemli olduğunu belirten Kutluhan, karantinada olacak öğrencilerin karantina süresi boyunca dersleri EDS sisteminden takip edeceklerini, hastalık belirtisi gösteren öğrencilere PCR testi ve gerekli ilk müdahalenin yenileme çalışmaları tamamlanan MEDİKO binasında yapılabileceğini, gerekli görülmesi halinde ise öğrencinin bir sağlık kuruluşuna sevk edileceğini söyledi.

ALINAN KARAR

PAÜ Rektörü Prof Dr Ahmet Kutluhan, senato toplantısının sonunda alınan kararları açıkladı. İşte o kararlar:

-Tüm öğrenciler, HES kodlarını pusula bilgi sistemine işleyecek.
-2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk haftası, oryantasyon haftası olacak.
-Öğrenciler, binalara HES kodu ile alınacak. Öğretim üyelerinin HES kodu takipleri ise dekanlıklar tarafından gerçekleştirilecek.
-Fiziki şartları uygun olan fakültelerde öğrenci giriş ve çıkışları için farklı kapılar belirlenecek.
-Öğrenciler, dersleri mutlaka maskeli takip edebilecek ve öğretim üyeleri ders anlatımı sırasında öğrenciler ile yeterli mesafe sağlanabiliyorsa maskesiz ders anlatabilecek.
-Öğrenci yoğunluğunun fazla olduğu fakültelerde mesai ve derslerin başlama saatleri farklılık gösterecek.