Eğitim sistemine getirilen ara tatil, kimi çevreler tarafından olumlu bulundu, kimi çevreler de eleştirdi. İşte bu uygulamayla ilgili bir değişik, daha doğrusu eskiye dönüş soz konusu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son açıklamasında nisan ve kasım aylarındaki ara tatillerin kaldırılarak, bu sürenin yaz tatiline eklenebileceğini söyledi.
Eğitim takviminde yapılması düşünülenleri gazetecilerle paylaşan Tekin, 2019 yılında başlayan ara tatil uygulamasıyla ilgili mesaj verdi.
Tekin, ara tatille ilgili “Eğitim-öğretim yılının süresi değişmeyecek. Eylül ayındaki başlangıcı biraz daha geç, haziran ayındakini biraz daha erkene almış olacağız. Böylece öğrencilerimiz daha uzun tatil yapmış olacaklar” ifadelerini kullandı.
Nisan ve kasım aylarındaki ara tatiller eğitim takvimine 2019 yılında eklenmişti.