Denizli, LGS’de 5 birinci çıkardı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Denizli, LGS’de 5 birinci çıkardı

Denizli, LGS’de 5 birinci çıkardı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Temmuz 2021 Perşembe - 14:53Güncelleme: 1 Temmuz 2021 Perşembe - 15:40
Denizli, LGS’de 5 birinci çıkardı

Liselere Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı. Denizli, bu sınavda önemli bir başarıya imza atarak 5 birinci çıkardı.

LGS kapsamında yapılan merekezi sınav sonuçlarının Milli Eğitim Bakanlığınca açıklandı. Türkiye genelinde 97 öğrenci tam puan alarak birinciliği paylaştı. Birinciler arasında Denizli’den 5 öğrenci yer aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, sonuçlarla ilgili değerlendirmesinde, “Biz bu başarıya bakarken sadece 8 sınıf odaklı bakmıyoruz. Başarıya öğrencilerimizin eğitim hayatlarına başladıkları günden itibaren gelen bir süreç olarak bakıyoruz. Bu süreçte anaokulundan başlayıpta, ilkokulu ve devamında ortaokulda öğrencilerimizin üzerinde emeği olan tüm öğretmenlerimizi özverisi ve başarısı olarak görüyoruz” dedi.

Denizli’nin eğitim alanındaki başarıları ile ön planda olan iller arasında yer aldığını kaydeden Ekici, “Biz eğitimciler başarıyı sadece 500 tam puan alan öğrencilerimizle değerlendirmiyoruz. Genel başarıya bakıyoruz. Sonuçların açıklanması sonrası başarı sıralamalarında virgülden sonraki rakamları konuşuyoruz. İlimizin standartlaşmış bir başarısı var. Bu başarı öğrencisinden tutun, öğretmeni, velisi, hayırseverleri ve sivil toplum kuruluşlarımızın hepsinin ortak çalışmasının eseridir. Denizli olarak; içinde bulunduğumuz salgın sürecinde geleceğimiz olan çocuklarımızın en iyi eğitimi alabilmeleri için çok çalıştık. Öğretmenlerimiz kesintisiz her gün uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitimin olduğu dönemlerde özveri içerisinde her bir öğrencisine ulaştı. Bugünde bu verilen emeklerin başarısını konuşuyor olmak bizleri gururlandırıyor. Başarıda emeği olan herkesi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” ifadelerini kullandı.