Ekici: Öğretmenlerimizin gösterdiği çabaların farkındayız – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Ekici: Öğretmenlerimizin gösterdiği çabaların farkındayız

Ekici: Öğretmenlerimizin gösterdiği çabaların farkındayız

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Ekim 2021 Salı - 18:19Güncelleme: 26 Ekim 2021 Salı - 18:19
Ekici: Öğretmenlerimizin gösterdiği çabaların farkındayız

Raşit Özkardeş Ortaokulu ve Durmuş Ali Çoban Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan 4006 Bilim Fuarı düzenlenen törenlerle açıldı. Törende konuşan Denizli İl Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Ekici, “Bilim fuarlarının okullarda yaygınlaştırılması konusunda öğretmenlerin gösterdikleri çabanın farkındayız” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokol çerçevesinde, bilim kültürünün geliştirilmesi amacıyla yapılan 4006 Bilim Fuarı Sergileri, Denizli’de ziyaretçilere açıldı. Raşit Özkardeş Ortaokulu ve Merkezefendi Durmuş Ali Çoban Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan fuarın açılışına Denizli İl Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Ekici, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

“EĞİTİM ORTAMINI ÇAĞA UYGUN DİZAYN EDİYORUZ”

Törende konuşma yapan Ekici, öğretmenler ile öğrencilerin güncel teknolojik gelişmelere uyum sağlaması için eğitim ortamını çağa uygun şekilde dizayn etmeye çalıştıklarını dile getirdi. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları’nın büyük önem taşıdığını kaydeden Ekici, “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları da çok büyük önem arz ediyor. Öğrencilerimiz, kendi ilgi istidat ve kabiliyetleri doğrultusunda hazırlamış oldukları projeleri sergileme fırsatına sahip oluyorlar. Her biri, öz veriyle hazırlandıkları, araştırmalar yaptıkları, sorgulayarak öğrendikleri derin bir süreçten geçerek projelerine son halini veriyorlar. Burada atılan küçük adımlar Teknofest gibi ulusal ve uluslararası bilim festivallerinde büyük adımlara dönüşüyor” dedi.

“ÖĞRETMENLERİMİZİN ÇABALARININ FARKINDAYIZ”

Bilim fuarlarının geliştirilmesi ve okullarda yaygınlaştırılması konusunda öğretmenlerin gösterdikleri çabanın farkında olduklarını söyleyen Ekici, “Değerli öğretmenlerimiz bilim aşığı öğrencilerin yetiştirilmesi konusunda çok büyük özen gösteriyorlar” diye konuştu.

Ekici’nin konuşmasının ardından Pamukkale Raşit Özkardeş Ortaokulu ve Merkezefendi Durmuş Ali Çoban Anadolu Lisesi 4006 Bilim Fuarı açılış kurdelesi kesildi. Ekici ve beraberindekiler, okul öğrencileri tarafından hazırlanan projeleri gezerek, proje sahibi öğrenciler ve danışman öğretmenlerinden bilgi aldı.