Buluş Fuarı’nda PAÜ’lü akademisyenler 5 madalya kazandı – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
13 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Buluş Fuarı’nda PAÜ’lü akademisyenler 5 madalya...

Buluş Fuarı’nda PAÜ’lü akademisyenler 5 madalya kazandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Eylül 2018 Pazar - 18:08Güncelleme: 30 Eylül 2018 Pazar - 18:08
Buluş Fuarı’nda PAÜ’lü akademisyenler 5 madalya kazandı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) akademisyenleri, 3. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda 1 altın, 4 bronz madalya kazandı.

PAÜ akademizyenlerinin çalışmaları, Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş. tarafından 3. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda (ISIF’18) Ar-Ge merkezlerinin temsilcileri, üretici ve ticari firma yöneticileri, sanayiciler, girişimciler, patent ofisleri, bilim parkları, yatırımcılar, inovasyon teşvikçileriyle buluşturuldu.

Jüri değerlendirmesi sonucu M.Serhat Duras, Okan Kümüş ve Egemen Mert’in “Akülü Tekerlekli Sandalyeler İçin Isıtıcılı Muhafaza Kutusu” adlı buluşu altın madalya kazandı.

Prof. Dr. Sevgi Özkan ve Dr. Çiğdem Akduman “Nanolifli Yüzeye Sahip Bir Topuk Aparatı”, Doç. Dr. Engin Çetin “Fotovoltaik Santrallere Yönelik Dizi İzolasyon Hatası Tespit Cihazı”, Doç. Dr. Hidayet Argun “Doğal Mikroorganizmalar Yardımı ile Atık Şeftali Posasından Karanlık Fermentasyon ile Hidrojen Gazı Üretimi”, Arş. Gör. Mehmet Duray ve Dr. Emre Başkan “Pozisyon Duyusu Ölçüm Cihazı ve Ölçüm Yöntemi” adlı buluşlarıyla bronz madalya kazandı.

PAÜ R Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, yaptığı açıklamada, “2018 İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda sergilediğimiz patentlerinin Pamukkale Üniversitesi’ne ait olan 6 çalışmadan 5’i ödül aldı. Hocalarımız ve çalışmalarının bu uluslararası platformda göstermiş olduğu önemli başarının haklı gururunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Pamukkale Üniversitesi’ni böyle önemli bir platformda temsil ederek, başta üniversitemizin adını kazanılan madalyalarla taçlandıran hocalarımız olmak üzere,emeği geçen tüm hocalarımızı kutluyorum” dedi.