Bilim Koridoru ve Karma Gerçeklik Laboratuvarı açıldı – D20Haber
16.04.2024, Salı
13 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Bilim Koridoru ve Karma Gerçeklik Laboratuvarı...

Bilim Koridoru ve Karma Gerçeklik Laboratuvarı açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Mart 2023 Perşembe - 16:53Güncelleme: 30 Mart 2023 Perşembe - 16:53
Bilim Koridoru ve Karma Gerçeklik Laboratuvarı açıldı

Denizli Sanayi Odasının (DSO), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı desteğiyle Ülker Yörükoğlu Bilim ve Sanat Merkezinde kurduğu Bilim Koridoru ve Karma Gerçeklik Laboratuvarı törenle açıldı.

Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu törende yaptığı konuşmada, eğitime katkılarından dolayı DSO’ya teşekkür etti. Uslu, “Projemiz Kasım-2021’de hayata geçirilmişti. Proje kapsamında açtığımız Bilim Koridoru ve Karma Gerçeklik Laboratuvarı ile projemiz son aşamasına gelmiş oldu. Aradan geçen zaman içerisinde projede çok yol alındı. Açılışını yaptığımız laboratuvarın öğrencilerimizin bilim
alanında yapacağı çalışmalara büyük katkı yapacağına inanıyorum” dedi.

Denizli İl Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Ekici ise, Denizli Sanayi Odası ile ortaklaşa pek çok projeyi yürütmekte olduklarını ve bundan sonra da bu işbirliğinin devam edeceğini belirtti.

DSO yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu da, sanayinin sadece yetenekli ara eleman ihtiyacı olmadığını ifade ederek,”Dünyadaki bu değişime ayak uydurabilmek için yeni yazılım ve donanım çözümleri geliştirebilecek, yapay zeka, derin öğrenme, veri analizi, robotik teknolojileri alanlarında çalışacak mühendis beyinlere, özel yetenekli bireylere ihtiyaç olduğuna inanmaktayız. Bu proje de üstün yetenekli bireylerimizin temel eğitimine katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ülker Yörükoğlu Bilim ve Sanat Merkezinde kurduğu Bilim Koridoru ve Karma Gerçeklik Laboratuvarı’nın açılışı yapıldı.