Başsavcı minik halefine cübbe giydirdi – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
13 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Başsavcı minik halefine cübbe giydirdi

Başsavcı minik halefine cübbe giydirdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Nisan 2017 Cumartesi - 11:25Güncelleme: 22 Nisan 2017 Cumartesi - 11:25
Başsavcı minik halefine cübbe giydirdi

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde makamını sembolik olarak bıraktığı ilkokul öğrencisi Eylül Aktaş’a cübbesini kendi elleriyle giydirdi.

Başsavcı Mustafa Alper, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Adalet İlkokulu öğrencileri Eylül Aktaş, İlayda Köseoğlu ve Kerem Çağırgan’ı kabul etti. Öğrencilerle bir süre sohbet eden ve Cumhuriyet Başsavcısı’nın görevleriyle ilgili bilgilendiren Alper, daha sonra makamını sembolik olarak bırakacağı 4. sınıf Eylül Aktaş’a cübbesini giydirdi.

Koltuğa oturur oturmaz görevine ısınan Eylül Aktaş, müracaat ve nöbetçi Cumhuriyet Savcılığını arayıp, günün gelişen olayları, yapılan müracaatlar ve açılan soruşturmalar hakkında bilgi aldı. Aktaş, “Hakimlerimiz ve savcılarımız, adalet sağlamak için 24 saat durmadan çalışıyor. 23 Nisan nedeniyle gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte hakimlerimiz ve savcılarımızın ne kadar büyük bir sorumluluğu hakkıyla yerine getirdiklerini gördüm. Ben de çalışarak Türk yargı sisteminin bir mensubu olmak istiyorum. Bana bu fırsatı sunan başta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper Bey olmak üzere, tüm yargı çalışanlarına teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

Makamı sembolik olarak Eylül Aktaş’a bırakan Başsavcı Mustafa Alper de, Eylül’ün yeteneğiyle ileride güçlü bir hukukçu olacağını belirterek, kendisine başarılar diledi.