Bariyersiz Üniversite Yaşamı İçin El Ele – D20Haber
19.05.2024, Pazar
18 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Bariyersiz Üniversite Yaşamı İçin El Ele

Bariyersiz Üniversite Yaşamı İçin El Ele

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Aralık 2017 Salı - 12:03Güncelleme: 5 Aralık 2017 Salı - 12:03
Bariyersiz Üniversite Yaşamı İçin El Ele

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Özdemir’in yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Bariyersiz Üniversite Yaşamı için El Ele Projesi” engellilik konusunda farkındalık yarattı.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü, Engelsiz Yarınlar Topluluğu ve lisans öğrencilerinin birlikte hayata geçirdiği projeyle, fiziksel engelli üniversite öğrencilerinin kampüs alanını kullanımı, engelsiz fiziksel niteliklerin ortaya konulması, engellilerin kendilerini ilgilendiren konularda söz ve karar sahibi olacakları platformların yaratılmasının yanı sıra engellilik konusunda toplumda farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Bu amaçla Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantının açılışında konuşan Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Koray Özcan, Pamukkale Üniversitesi’ndeki öğrencilerin gereksinimlerinin karşılanması, sağlıklı bir çevre ve eğitim faaliyetleri oluşturması açışından bu etkinliğin önemli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Özcan, “Özellikle Mimarlık ve Tasarım Fakültesi olarak, iç ve dış mekân tasarımlarında bu etkinlikte yapılacak tartışmaların geleceğe dönük çabalara büyük katkısı olacağına inanıyorum” dedi.

Haberin DevamıReklam




Proje Yürütücüsü Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Özdemir de Bariyersiz Üniversite Yaşamı İçin El Ele projesinin başlangıcından bugüne geçen süreci değerlendirdi.

Projenin başlangıcından bu yana, tekerlekli sandalye kullanan öğrencilerin bakış açısından üniversite yaşamını ele alan “Biz” ve tekerlekli sandalye deneyimini içeren “Yine Biz” adlı iki kısa film katılımcılara sunuldu.

Kısa film gösterimlerinin ardından, proje ekibinde görev alan öğrenciler Şeyma Öztürk, Necati Çomuk, Ece Nur Sarıca, Halil İbrahim Akalın, İsa Karataş, Miraç Buğse Tozak ve Mehmet Kaan Kırdı, deneyimlerini proje üzerine konuşmalar başlığı altında aktardılar.

Etkinlikte, Lale Görgülü ve Çağla Görgülü keman, Murathan Saydam ve Muhammed Çelik’in ise enstrümantal müzik dinletisi sundu.