Anadolu Üniversitesinden ‘İkinci Üniversite’ için başvuru tarihi açıklaması – D20Haber
03.05.2024, Cuma
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Anadolu Üniversitesinden ‘İkinci Üniversite’ için başvuru...

Anadolu Üniversitesinden ‘İkinci Üniversite’ için başvuru tarihi açıklaması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Ağustos 2023 Salı - 09:26Güncelleme: 29 Ağustos 2023 Salı - 09:26
Anadolu Üniversitesinden ‘İkinci Üniversite’ için başvuru tarihi açıklaması

Anadolu Üniversitesi (AÜ) 2023-2024 akademik yılı "İkinci Üniversite" online başvuru ve kayıt işlemlerinin 21 Ağustos tarihinde başladığı ve 16 Ekim’e kadar süreceği belirtildi.

Konuyla ilgili Anadolu Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, herhangi bir yükseköğretim kurumundan lisans eğitimi alanlar ve mezun olanlar lisans ve ön lisans programlarına başvurabilirken ön lisans eğitimi alanlar ve mezun olanlar da ön lisans programlarına başvurabileceği hatırlatıldı.

39 ön lisans ve 21 lisans programlarından herhangi birine kayıt olmak isteyenler için başvuru ve kayıt işlemlerinin 21 Ağustos tarihinde başladığı ve 16 Ekim Pazartesi günü sona ereceği bildirildi.

Anadolu Üniversitesinin açıklamasında, Anadolum e-Kampüs Öğrenme Yönetim Sistemi üzerinden öğrencilere çok sayıda ders malzemesi desteği sunulduğu kaydedildi. İkinci Üniversite öğrencilerinin , sınavlarına 81 ildeki 110 sınav merkezinden birinde ya da 42 ülkedeki istediğiniz bir sınav merkezinde girebileceği ifade edildi.

İkinci Üniversiteye kayıt yaptırmak isteyen adayların https://aoskayit.anadolu.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile başvuru yapması yeterli olacağı belirtildi. İkinci Üniversite hakkında detaylı bilginin çağrı sisteminden ve http://ikinciuniversite.anadolu.edu.tr/ web sitesinden alınabileceği dile getirildi.