Altıparmak: Zihni berrak nesiller yetiştirmeliyiz – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Altıparmak: Zihni berrak nesiller yetiştirmeliyiz

Altıparmak: Zihni berrak nesiller yetiştirmeliyiz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Haziran 2017 Çarşamba - 09:52Güncelleme: 7 Haziran 2017 Çarşamba - 09:52
Altıparmak: Zihni berrak nesiller yetiştirmeliyiz

Değerler Eğitimi Programı (EDEP) kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve afiş yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Törene katılan Vali Ahmet Altıparmak, berrak nesiller yetiştirilmesi, bunun için de değerler eğitimine önem verilmesi gerektiğini söyledi.

EDEP kapsamında düzenlenen yarışmanın ödül töreni Servergazi İmam Hatip Ortaokulu’nda yapıldı. Törene, Vali Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Hakkı Ünal, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Vali Ahmet Altıparmak, törendeki konuşmasında EDEP programının önemine vurgu yaptı. EDEP’te sadece rehber öğretmenlerin değil tüm öğretmenlerin sorumluluk olmasını isteyen Altıparmak, “Türk milletinin Avrupa’da ve dünyada konuşlanmasını dikkate almak zorundayız. Bu doğrultuda zihni berrak nesiller yetiştirmek zorundayız. Bunun için de tutkuyla, aşkla değerler eğitimine sarılmamız lazım. Yalan söylemeyen, cesaretli, çalışma azimli, başarma gayreti içinde olan bizim de gurur duyacağımız bir nesil olacağına ben inanıyorum” dedi.

EDEP’in sadece rehber öğretmenlerin takip ederek “bu proje bitti” denilecek bir şey olmadığını kaydeden Altıparmak, “Proje olarak bu ay şunu yaptık, diğer ay bunu yaptık şeklinde olmamalı. Bu işin bir boyutu olabilir ama asıl olan öğretmenimizin elindeki öğrencilerde gördüğü eksikleri ile ilişkili olarak ‘bunun davranışını nasıl değiştirebilirim, nasıl daha iyi insan haline getirebilirim’ dediği an elindeki hangi materyallerle bunu değiştirebilecek? Bizim asıl vermemiz gereken bu. Yani her öğretmen kendinde bu sorumluluğu hisseder hale gelmeli” diye konuştu.

Vali Altıparmak, konuşmasının ardından EDEP projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve afiş yarışmalarında dereceye giren öğrencelere hediyelerini verdi.