Alatay Ekibi’nin yeni hedefi sürücüsüz araç – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Alatay Ekibi’nin yeni hedefi sürücüsüz araç

Alatay Ekibi’nin yeni hedefi sürücüsüz araç

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Aralık 2017 Salı - 10:56Güncelleme: 19 Aralık 2017 Salı - 10:56
Alatay Ekibi’nin yeni hedefi sürücüsüz araç

TÜBİTAK’ın yarışmasında, Alatay projesiyle 2 yıl üst üste ödül kazanan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Ekibi, yeni hedefini “sürücüsüz araç” olarak belirledi.

PAÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Otomotiv Mühendisliği Bölümü’nde düzenlenen toplantıda, öğrencilere TÜBİTAK ödüllü Alatay 2017 Elektromobil Araç tanıtıldı ve Alatay Elektromobil 2018 Projesi’nde çalışmak isteyen öğrencilere Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Selim Köroğlu ve Doç. Dr. Erkan Öztürk tarafından bilgilendirme yapıldı.

Proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Selim Köroğlu, 2018 yılında devam edecek Alatay Elektromobil projesinin yeni çalışma gruplarının belirlenmesi ve takımın oluşturulması açısından toplantının önemli olduğunu belirterek, 2016 ve 2017 yıllarında ödül kazanan iki aracın farklılıklarına değindi, takımın her yıl giderek kalabalıklaşmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

2018 yılında hedeflenenleri ve iş paketlerinin iyi belirlenmesi, buna göre takım ekiplerinin oluşturulması gerektiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Köroğlu, her yıl çıtayı yükselttiklerini, çıtayı 2018’de bir adım daha yukarı çıkarmak istediklerini belirtti. Köroğlu, yeni hedeflerini “otonom (sürücüsüz) araç çalışması” olarak açıkladı.

Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Erkan Öztürk ise, Alatayprojesi nasıl hayata geçirildiği, neler yapıldığı, ne tür kazanımlar elde edildiği, proje hedefleri, yeni ekipler ve takımları içeren bir sunum gerçekleştirdi.