Alatay, Alternatif Enerjili Formula Araç Yarışları’na katılıyor – D20Haber
28.05.2024, Salı
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Alatay, Alternatif Enerjili Formula Araç Yarışları’na...

Alatay, Alternatif Enerjili Formula Araç Yarışları’na katılıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Ağustos 2017 Pazar - 14:07Güncelleme: 20 Ağustos 2017 Pazar - 14:07
Alatay, Alternatif Enerjili Formula Araç Yarışları’na katılıyor

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik ve Teknoloji fakülteleri öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan Atay Ekibi, elektromobil araç Alatay ile TÜBİTAK’ın düzenlediği “Alternatif Enerjili Formula Araç Yarışları”nda mücadele edecek.

Kocaeli’ndeki Körfez Yarış Pisti’nde, 21-27 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan ve elektromobil araçların formula yarışı olarak kabul edilen TÜBİTAK’ın düzenlediği Alternatif Enerjili Formula Araç Yarışları’nda, PAÜ’nün Alatay isimli aracı da piste çıkacak.

YENİLENMİŞ TASARIMLA KATILIYORLAR

PAÜ Mühendislik ve Teknoloji fakültelerinin öğretim üyeleri ile öğrencilerden oluşan ekip, bu yarışa Alatay’ın yenilenmiş tasarımı ile katılıyor. İki kilometrelik pistte 1 saat içinde 30 tur atılacak. PAÜ’nün Atay Ekibi, Alatay’ın en hızlı araç olması için mücadele edecek.

Yeni araç hakkında bilgi veren Alatay proje danışmanlarından Yrd. Doç. Dr. Selim Köroğlu, ilk araçta elde ettikleri başarının ardından ikinci aracın geliştirilmesi çalışmasını gerçekleştirdiklerini, test sürüşlerinin başarıyla gerçekleştiğini, hedeflerinin Denizli’ye başarılı bir sonuçla dönmek olduğunu söyledi.

Alatay, Alternatif Enerjili Formula Araç Yarışları’na katılıyor

Haberin DevamıReklam




HEDEF PAÜ’NÜN ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İLE ANILAN ÜNİVERSİTE OLMASI

PAÜ Atay Takımı olarak amaçlarının, gelecekte Pamukkale Üniversitesi’ni ürettiği elektrikli araçlarla ulusal ve uluslararası düzeyde anılan bir üniversite haline getirmek olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Köroğlu,bu projenin görev alan öğrenciler için de aynı zamanda geleceğin otomotiv teknolojilerini uygulamalı öğrenebilecekleri bir eğitim alanı olduğunu ifade etti.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ise, üniversite olarak bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine bu doğrultuda yön verdiklerini belirtti. 2016 yılında Atay Takımı’nın Alatay 2016 Elektromobil aracı ile elde ettiği başarının Pamukkale Üniversitesi ailesini gururlandırdığını dile getiren Rektör Bağ, yeni araç Alatay 2017’nin benzer bir başarıyla dönmesini diledi.

TAMAMINA YAKINI YERLE ÜRETİM

PAÜ Mühendislik Fakültesi Elektrikli Araç Laboratuvarı’nda hazırlanan neredeyse tamamı yerli yeni aracın motor, motor sürücüsü, kontrol ünitesi, telemetri, gömülü şarj sistemi, batarya yönetim sistemi gibi önemli aksamları Pamukkale Üniversitesi, başta Elektrik Elektronik Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri olmak üzere büyük bir ekip tarafından multidisipliner olarak üretildi. Alatay 2017’de kullanılan karbon fiber malzeme ve tasarlanmış yeni motor ile Alatay 2016’dan daha hafif. Dolayısıyla daha hızlı ve daha uzun menzil kat edebilmekte.