ADIM Üniversiteleri’nin yöneticileri Bilecik’te toplandı – D20Haber
05.05.2024, Pazar
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. ADIM Üniversiteleri’nin yöneticileri Bilecik’te toplandı

ADIM Üniversiteleri’nin yöneticileri Bilecik’te toplandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Mayıs 2018 Çarşamba - 13:07Güncelleme: 2 Mayıs 2018 Çarşamba - 13:07
ADIM Üniversiteleri’nin yöneticileri Bilecik’te toplandı

Aydın, Denizli Isparta ve Muğla’daki üniversitelerin bir araya gelmesiyle kurulan ve bu kentlerin baş harflerinden adını alan ADIM işbirliği, daha sonraki katılımlarla 14 üniversiteye ulaştı. Bu üniversitelerin yönetim kademesi, grup toplantısı için Bilecik’te bir araya geldi.

Eğitim, araştırma, geliştirme, bilimsel, teknik, sosyal ve kültürel işbirliğini sağlamak amacıyla oluşturulan ADIM Üniversiteleri Birliği, bu dönemin 2. grup toplantısını Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yaptı. Toplantıya üniversitelerin rektörleri, genel sekreterleri ve idari birim amirleri katıldı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, toplantıda yaptığı konuşmada, 2001 yılında Adnan Menderes, Pamukkale, Süleyman Demirel ve Muğla Sıtkı Koçman üniversiteleri işbirliği ile kurulan ADIM Üniversiteleri Birliği’nin bugün 14 üniversiteden oluşan büyük bir aileye dönüştüğünü ifade etti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ise, üniversitelerin yaşadığı her sorunu YÖK’e şikayet ederek çözemeyeceklerini söyleyerek, “Sorunlarımızı önce kendi içimizde halletmeliyiz. Bir araya geldiğimiz zaman düşüncelerimizi daha iyi ifade edebiliyoruz. Bunun için bu tür toplantılar son derece önemli. Bu toplantıların yılda birkaç kez yapılması gerektiğine inanıyorum. 4 üniversite ile başlayan ADIM Üniversiteleri şu anda 14 üniversiteye ulaştı. Bölge üniversiteleri topluluğu olarak bunu devam ettirmeliyiz. Sonucunda da bilimsel, makul ve gerçekçi olan sonuçlara ulaşıp kararlar almalı ve bu kararları uygulamalıyız” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ da 4 üniversiteyle başlayan birliğin 14 üniversiteye ulaşmasının yıllar içinde yapılan işlerin doğru olduğunu gösterdiğini söyledi. Bağ, “Belli aralıklarla gerçekleştirilen ADIM Üniversiteleri grup toplantıları ile üniversitelerarası akademik ve idari farklı birimlerin işbirliğini arttırdığı gibi mevcut durumların iyileştirilmesi veya yaşanan sorunların çözüme kavuşması için kararlar alınması ve uygulanması ile faydalı sonuçlar vermektedir” diye konuştu.