Zolan’dan Bozdağ Kayak Merkezi’ne yapılacak otel için turizmcilere çağrı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Zolan’dan Bozdağ Kayak Merkezi’ne yapılacak otel...

Zolan’dan Bozdağ Kayak Merkezi’ne yapılacak otel için turizmcilere çağrı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Temmuz 2022 Perşembe - 14:36Güncelleme: 21 Temmuz 2022 Perşembe - 14:53
Zolan’dan Bozdağ Kayak Merkezi’ne yapılacak otel için turizmcilere çağrı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Bozdağ Kayak Merkezi’nde yapılacak otel için turizm yatırımcılarına çağrıda bulundu.

• Bozdağ’a tahsisli yatırım

D20HABER.COM, Bozdağ Kayak Merkezi’ne 3-4 veya 5 yıldızlı otel yapımına ilişkin Kültür ve Turizm Bakanlığının Resmi Gazete’de yayımlanan kamu taşınmazı tahsis duyurusunu 18 Temmuz’da “Bozdağ’a tahsisli yatırım” başlığıyla okurlarına duyurmuştu.

Bu duyuruyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, açıklama yaptı. Zolan, Tavas Bozdağ Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nde bulunan yaklaşık 26 bin metrekarelik Hazine arazisinin 300 yataklı 3-4 veya 5 yıldızlı otel yapılmak üzere yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis edileceğini bildirdi.

İlgili ihale şartnamesine bugünden itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın www.ktb.gov.tr adresinden erişilebileceğini kaydeden Zolan, 27 Temmuz’dan itibaren şartnamenin Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğünden (DÖSİMM) alınabileceğini, başvuru sürecinin 19 Ağustos’ta tamamlanacağını belirtti.

“KONAKLAMA İÇİN YOĞUN TALEP SÖZ KONUSU”

Bölgede konaklama konusunda yoğun bir talep söz konusu olduğunu ifade ederek, yatırımcılara bu fırsatı değerlendirme çağrısında bulunun Zolan, ilk oteli yapacak yatırımcının büyük avantaj sağlayacağını söyledi.

Denizli Kayak Merkezi’nde kayak sezonunun uzun sürdüğünü, bunun da otel yatırımı için büyük bir avantaj olduğunu aktaran Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşım sorununu çözdüklerini, tesisisin yol kalitesiyle de dünya standartlarını yakaladığını ifade etti.

“SOSYAL TESİS YAPIYORUZ”

“Ayrıca burada yeni bir sosyal tesis yapıyoruz. İnşallah otel yatırımı ile tüm bu güzellikler taçlanacak. Şimdiden şehrimize, insanımıza hayırlı uğurlu olsun” diyen Zolan, bölgede Alplere özgü kar kalitesinin de kayak ve snowboard yapmak için çok uygun olduğunu sözlerine ekledi.

DOKUZ PİST YER ALIYOR

Denizli Kayak Merkezi, kent merkezine 75 km uzaklıktaki Tavas ilçesinin Nikfer Mahallesi sınırları içinde bulunan 2 bin 420 metre rakımlı Bozdağ'da bulunuyor. Tesiste toplam 13 kilometre uzunluğunda 9 adet pist yer alıyor. Amatör ve profesyonel kayakçılar ve snowboard yapmak isteyenlerin aradığı her türlü imkanı ve pistleri barındıran tesiste, saate 2 bin 500 kişiyi taşıyabilecek kapasitede 2 telesiyej, 1 teleski ve yürüyen bant hizmet veriyor.