İmar planı ücret tarifesinde yüzde 100 artış yapıldı – D20Haber
21.06.2024, Cuma
25 °C / 41 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. İmar planı ücret tarifesinde yüzde 100...

İmar planı ücret tarifesinde yüzde 100 artış yapıldı

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 17 Mayıs 2024 Cuma - 11:41Güncelleme: 17 Mayıs 2024 Cuma - 11:42
İmar planı ücret tarifesinde yüzde 100 artış yapıldı

Denizli Büyükşehir Belediye (DBB) Meclisi, enerji santrallerini kapsayan imar planı ücreti tarifesinde yüzde 100 artış yapılmasına onay verdi.

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının imar planı ve plan tadilatı ücreti altındaki hidroelektrik enerji santrali ve iletim hatları, rüzgar enerjisi santrali, jeotermal enerji santrali, güneş enerjisi santrali ve biyogaz santrali imar planı ücreti tarifelerinde değişiklik yapılmasına ilişkin yazısı, DBB Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda incelendi.

Komisyonun talebe ilişkin raporunu meclise sunulurken, komisyon üyesi AK Partili Mustafa Horzum, ücret tarifesinde artış yapılmasına karşı çıktı. Komisyonda ret oyu kullanan Horzum, gerekçesinde “Büyükşehir Belediyesinin 2024 yılı tarifesi ocak ayında yürürlüğe girmiştir. Yapılan değişiklikle enerji santrallerine ilişkin tarife yüzde 100 artırılmaktadır. Ülke ekonomisinin en çok ihtiyacı olan enerji sektörüne ilişkin fiyat artışı yapmak yatırıma engel olmak demektir. Özellikle temiz enerji kaynağı olan GES, HES, JES, RES yatırımcılarının teşvik edilmesi gerekirken tam tersi uygulamayla fiyat artışı yapılmasını kabul etmiyorum” ifadelerine yer verdi.

Haberin DevamıReklam




DEĞİRMENCİ: ARTIŞ YAPILMASI BİZE DOĞRU GELMİYOR

AK Parti Grup Başkanvekili Ali Değirmenci, ücret tarifesi artışına ret oyu verecekleri söyleyerek, “Belediye tarifeleri bir önceki yılın kasım ayında belirlenir. Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2024 yılı ücret tarifeleri 1 Ocak’ta yürürlüğe girmiştir. Enerji santralleri m² birim fiyatları 10 TL olarak belirlenmiştir. Sunulan taslakta yüzde 100 artış yapılarak 20 TL’ye çıkarılıyor. Uygulanmasına başlayalı 4 ay olan tarife 2 kat artırılmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin enerjiye en çok ihtiyaç duyduğu dönemde yenilenebilir enerji kaynakları için böyle bir artış yapılması bize çok doğru gelmiyor” dedi

DBB Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise, AK Parti’nin ret oyu açıklamasıyla ilgili sözlere “Tarife değişikliğinde bakanlığın ve bundan önce resmi olmayan usulleri resmiye çevirelim diye böyle bir karar aldık” yanıtını verdi.