Denizli Soroptimist Kulübünden Adalet’teki ağaç kesimine tepki – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli Soroptimist Kulübünden Adalet’teki ağaç kesimine...

Denizli Soroptimist Kulübünden Adalet’teki ağaç kesimine tepki

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 10 Haziran 2021 Perşembe - 12:06Güncelleme: 10 Haziran 2021 Perşembe - 12:13
Denizli Soroptimist Kulübünden Adalet’teki ağaç kesimine tepki

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde, yeşil alandan ticari alana çevrilerek satışı yapılan arsada gerçekleştirilen ağaç katliamına bir tepki de Denizli Soroptimist Kulübünden geldi. 2008 yılında kendi elleriyle diktikleri fidanların genç ağaca dönüştüğü yıllarda kesilmesine tepki veren üyeler, “yeşilsiz gelecek yok” açıklamasını yaptı.

Merkezefendi’nin Adalet Mahallesi’nde 10053, 10058 ve 10060 sokakların ortasında kalan 2 bin 806 metrekarelik arsanın satılmasının ardından gerçekleştirilen ağaç katliamına tepkiler sürüyor. 2008 yılında elleriyle diktikleri fidanların mini bir koruluğa dönüşmesini ara ara ziyaretleriyle izleyen Denizli Soroptimist Kulübü üyeleri, genç çam ağaçlarının 1 Haziran’da kesilmesinin ardından bu kez tepki için aynı yere geldi.

Denizli Soroptimist Kulübü Başkanı Nihal Güngör Kılınç, burada yaptığı basın açıklamasında, geleceğe umutla bakabilmek için, daha yaşanılır bir dünya için doğayı korumanın öncelikler arasında olması gerektiğini vurguladı.

• Mahallenin ortasındaki çam ağaçları kesildi

Temiz hava için yeşil alanların önemini dile getiren Kılınç, “Biz istiyoruz ki, doğanın bize sunduğu güzellikleri, şehrin nefes alabilmesini sağlayan yeşil alanları, parkları, ormanları koruyalım. Daha çok yeşille tertemiz havada yaşayalım. 2008 yılında diktiğimiz ağaçlara yenilerini ekelim. Halen devam eden pandemi süreci bize temiz nefesin ne kadar kıymetli olduğunu öğretti. Eğer sağlıklı bireyler, sağlıklı bir toplum istiyorsak bunun yeşiliz bir gelecek ile olmayacağını dile getirmek istiyoruz. Ağaçların havaya, toprağa, ekolojik yaşama, temiz suyun tutulmasına katkısını unutmayalım mi çocuklarımıza daha yaşanılır bir dünya bırakalım. Yaşama hakkı kutsaldır” dedi.

“NE İSTEDİNİZ BU AĞAÇLARDAN?”

Koruluğu oluşturan fidanların dikiminde bulunan Denizli Soroptimist Kulübü Saymanı Nurten Karakaya da “Ağaç kesimini duyduğunuzda ne hissettiniz?” sorumuza “Büyük Menderes gezisi düzenlemiş, elde edilen geliri ağaçlandırma için kullanalım istemiştik. Ağaçlandırma için yer talep ettiğimizde burası gösterildi. Fidanları 2008’de DOÇEV ile iş birliği yaparak diktik. Büyümelerini çocuklarımızın boylarıyla ölçerek takip ettik. Kesildiğini duyduğumuzda içimiz sızladı. Ne istediniz bu ağaçlardan? Yapılan acımasızlıktır. Yapmamız gereken kesmek değil, yeşil alanları artırmak beton yığınları arasındaki bu tür küçük alanları korumaktır” yanıtını verdi.

Bu arada, basın açıklamasında mahalle sakinleri de “Ağaçlarımızı kesmeyin”, “Sattığınız yeşil alanı geri istiyoruz”, “Doğayı sev, yeşili koru” sloganları attı.