Sarayköy’de COVID hastası kızın ambulanssız sevkine soruşturma açıldı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Sarayköy’de COVID hastası kızın ambulanssız sevkine...

Sarayköy’de COVID hastası kızın ambulanssız sevkine soruşturma açıldı

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 15 Eylül 2020 Salı - 12:43Güncelleme: 15 Eylül 2020 Salı - 12:54
Sarayköy’de COVID hastası kızın ambulanssız sevkine soruşturma açıldı

Sarayköy ilçesinde, babası karantinada olan ve coronavirüs semptomları gösteren 11 yaşındaki kızın COVID-19 testi yapılmak üzere kent merkezindeki hastaneye ambulanssız gönderilmesi olayına Vali Ali Fuat Atik el koydu. Atik, sorumlu olan görevliler hakkında soruşturma açıldığını belirtti.

Sarayköy’ün Cumhuriyet Mahallesi’nde 8 daireli bir apartmanda ikamet eden Er Ailesi, coronavirüs ile boğuşuyor. Önce baba Osman Er’in COVID-19 testi pozitif çıktı. Ardından semptomlar göstermesi üzerine hastaneye giden kızına da coronavirüs tanısı konuldu. Hastalıkla ilgili belirtiler Er’in eşinde de görülmeye başlandı.

•Baba COVID’li, teste giden kızına ambulans verilmedi, anne-kız eve minibüsle döndü

NELER OLMUŞTU?

Tüm bunlar yaşanırken, aile rahatsızlanan 11 yaşındaki kıza COVID-19 testi yapılmasını istedi. Osman Er, telefonla Sarayköy Devlet Hastanesini aramalarına rağmen kendilerine ambulans gönderilmediğini, bununun üzerine eşi ve kızının yaya olarak hastaneye gittiğini, görevlilerin hafta sonu olduğu için test yapılamadığı gerekçesiyle Denizli Devlet Hastanesine sevk ettiklerini, ambulans taleplerinin bir kez daha karşılanmaması üzerine eşi ve kızının kente toplu taşıma aracıyla gidip geldiklerini, yapılan testin sonucunun da pozitif çıktığını söylemişti.

VALİ ATİK, BİZZAT TAKİP EDİYOR

Yaşanan bu gelişmeler ve Osman Er’in isyanının ardından Genel Yayın Yönetmenimiz Vali Ali Fuat Atik ile görüştü. Atik, ambulanssız sevkin doğru olmadığını belirterek, “Görevliler hakkında soruşturma açılmıştır. Konunun bizzat takipçisi olacağım” dedi.