DBB otoparkları Denizlispor’dan geri aldı, Çavuşoğlu ‘ben Deli Dumrul değilim’ dedi – D20Haber
21.06.2024, Cuma
25 °C / 41 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. DBB otoparkları Denizlispor’dan geri aldı, Çavuşoğlu...

DBB otoparkları Denizlispor’dan geri aldı, Çavuşoğlu ‘ben Deli Dumrul değilim’ dedi

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 Perşembe - 17:51Güncelleme: 16 Mayıs 2024 Perşembe - 17:54
DBB otoparkları Denizlispor’dan geri aldı, Çavuşoğlu ‘ben Deli Dumrul değilim’ dedi

Denizli Büyükşehir Belediyesi (DBB), geçmiş dönemde Denizlispor’a verilen 5 otoparkı geri aldı. Otoparkların işletmesi, Belediye şirketi olan BELTAŞ’a verilecek. DBB Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, otoparklarla ilgili bilgilendirme yaparken “Ben Deli Dumrul değilim” dedi

DBB Meclisi, mayıs ayı toplantılarının ikinci oturumunda, DBB eski Başkanı Osman Zolan döneminde Denizlispor’a verilen otoparkları geri aldı. Bu gündem maddesi görüşülürken DBB Başkanı Bülent nNuri Çavuşoğlu, meclis üyelerini bilgilendirdi.

Konuşmasına “Otoparklar Denizlispor’un uhdesindeymiş, Büyükşehir Belediyesine geri getirdik. Herkes merak ediyor bunun için resmi bir şey mi yaptık diye, yok arkadaşlar” diye başlayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

“BEN DELİ DUMRUL DEĞİLİM”

“Çünkü bu otoparklar yıllardan beri gayriresmi verilmiş. Ne kaydı var ne küreği var, ne yeri var, ne yurdu var. Eyvallah, arkadaşlar çok cesur olabilir. Yıllardır iktidar partisinden olmanın avantajlarıyla bunu yapmış olabilirler ama bizim öyle bir şey yapmamız mümkün değil. Denizli’de hiçbir gayri resmi işte imzamız olmayacak. Denizli halkına ait olan bu yerler Denizlispor’a verilmiş, onlar ne kadar değerlendiriyorlar bilmiyorum. Bir iddiaya göre her ay 350 bin lira Denizlispor’a aktarıyorlarmış. Orayı kim çalıştırıyor onu da bilmiyorum.

Haberin DevamıReklam




Bir gün dedim ki, yerimiz varmış evraklarını bulup gelin. Dediler ki, başkanım onun evrakları yok. Burası bakkal dükkanı bile olsa mal girerken faturası, çıkarken işlemi olur. İşlemi yok. Kim karar verdi? O günkü belediye başkanımız verin demiş, verilmiş. Kardeşler, arkadaşlar, sayın meclis üyeleri; burası Denizli Büyükşehir Belediyesi. Ben de Denizli Büyükşehir Belediyesinin Başkanıyım. Deli Dumrul değilim. Akşam oturum karar verip, sabah oturup Denizli’nin mallarını ulufe olarak dağıtacak makamda değilim. Her zaman söylediğim gibi, yalınayak, terliğiyle giden, garibin, gurabanın, fakirin, fukaranın hakkı var. Her kuruşumuzda hakkı var. Her harcadığım lirada onları düşünmek zorundayım. Bundan sonra kusura bakmayın Denizlispor benim başımın tacıdır ama Denizlispor’a gayriresmi bir şey verme hakkım da yoktur, hukuğum da yoktur, böyle bir ahlakım da yoktur.”

“VERİLMEYECEK HESABIM YOKTUR”

Vicdanının rahat olduğunu, verilemeyecek bir hesabının da olmadığını söyleyen Çavuşoğlu, “Denizlispor’un yeni kulüp başkanına söyledik, bunların böyle yürümesi mümkün değil, değiştireceğiz. Allah’ın izniyle bunların hepsini tek tek değiştireceğiz. Bunu yaparken bir vicdanımdan, bir Allah’tan korkarım. İnsanlar ben hakkımda öyle demiş, böyle demiş beni rahatsız etmez. Benim verilemeyecek hesabım yoktur” dedi.

BELTAŞ’A KİRALANACAK

Çavuşoğlu’nun konuşmasının ardından Denizlispor’dan geri alınan Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerindeki 5 otoparkın BELTAŞ’a kiralanması oy birliğiyle kabul edildi.