Vali Altıparmak, dolu felaketi yaşanan Çal’da – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. Vali Altıparmak, dolu felaketi yaşanan Çal’da

Vali Altıparmak, dolu felaketi yaşanan Çal’da

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Haziran 2017 Çarşamba - 12:39Güncelleme: 7 Haziran 2017 Çarşamba - 12:39
Vali Altıparmak, dolu felaketi yaşanan Çal’da

Vali Ahmet altıparmak, geçtiğimiz günlerde dolu felaketinin yaşandığı Çal’a gitti. Tarım alanlarında incelemelerde bulunan Altıparmak, üreticilerle görüştü, yetkililerden bilgi aldı.

Üzüm yetiştiriciliğiyle öne çıkan Çal, geçtiğimiz yıllardaki don olayının ardından bu kez de dolu felaketi yaşıyor. İlçedeki üzüm bağları ve meyve bahçeleri başta olmak üzere, çeşitli tarım ürünleri dolu yağışından zarar gördü.

Vali Ahmet Altıparmak, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya ile birlikte dolunun vurduğu Çal’a giderek incelemelerde bulundu. Altıparmak’ın incelemelerine Çal Kaymakamı Yusuf Durani Dinç ve Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan eşlik etti.

Üzüm bağlarının yanı sıra badem, vişne, ceviz bahçelerinin etkilendiğini belirten Altıparmak, ilçede tarım sigortasının yaygın olmadığını gördüklerini söyledi. Üreticinin mağdur olmaması için gerekenin yapılacağını kaydeden Altıparmak, zararı 3’te 2’nin üzerinde olanların tarım kredi kooperatifi borçlarının erteleneceğini söyledi.