Buldan’da organik yumurta üretilecek – D20Haber
17.05.2024, Cuma
17 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. Buldan’da organik yumurta üretilecek

Buldan’da organik yumurta üretilecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Haziran 2017 Cumartesi - 10:23Güncelleme: 17 Haziran 2017 Cumartesi - 10:23
Buldan’da organik yumurta üretilecek

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” kapsamında, Buldan’da “Organik Yumurta Tavukçuluğu Projesi” hayata geçiriliyor. Bin tavuk kapasiteli tesiste, organik ve sertifikalı yumurta üretilecek.

Denizli de bitkisel ürünlerde uygulanan projelere ek olarak, “Organik Yumurta Tavukçuluğu Projesi” de hayata geçiriliyor. Bu kapsamda, hayvansal üretime yönelik hazırlanan, yüzde 40’ı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenen bin tavuk kapasiteli “Organik Yumurta Tavukçuluğu Projesi” Buldan’da uygulamaya konuldu.

Projeyle 200 metrekare kapalı kümes ve 4 bin metrekare açık gezinti alanı hazırlanarak, üretilen yumurtaların sertifikalandırılıp, kontrollü ve sağlıklı bir üretim gerçekleştirilecek. Söz konusu projeyle, insan ve çevre dostu organik üretimi yaygınlaştırmak, organik yumurta tavukçuluğu yapmak isteyen yetiştiricilere örnek olmak, yetiştiricilere organik tavuk yetiştirme şartlarını öğretmek amaçlanıyor.

Haberin DevamıReklam




Uygulamaya konulan projenin her aşaması Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik elemanlarınca kontrol edilirken, hem inşaat hem de yetiştiricilik alanında teknik destek sağlanıyor.

Yetkililer, Denizli’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan organik yumurta üretimi projesiyle hem tüketicilere sertifikalı, güvenilir, sağlıklı ürünler sunulacak hem de yetiştiricilerimizin kırsal alanda daha fazla gelir elde etmesi sağlanacak.